Cocktails & Drankjes

Bramenbourbon, een heerlijk drankje om zelf te maken

BramenbourbonDeze bramenbourbon is het ideale drankje om na een wandeling door het gure herfst- of winterweer lekker mee op te warmen. Je maakt het heel makkelijk zelf. Het belangrijkste ingrediënt is tijd, want het duurt zes weken voordat het klaar is. Maar dan heb je ook een heerlijk zelfgemaakt likeurtje.

Dit recept is ontstaan uit een recept dat ik van een vriendin kreeg voor bramenwhisky en een andere vriendin die voorstelde om de whisky te vervangen door bourbon. Ik heb dit jaar van beide een batch gemaakt en toen er pas geleden een aantal mensen ze naast elkaar proefde ging de voorkeur bij iedereen uit naar de bourbon versie.
Omdat ik meteen verzoekjes kreeg voor het recept heb ik het maar in een blogberichtje gedaan, hebben jullie er ook nog iets aan ;-)

Je kunt dit met verse bramen maken, maar bramen uit de diepvries werken net zo goed hoor. Ik verzamel gedurende de hele zomer de bramen van de struik in mijn tuin, was die en vries ze in. Op die manier heb ik altijd bramen op voorraad om dingen mee te maken.

Bramenbourbon

Ingrediënten:
500 g rijpe bramen
250 g suiker
900 ml bourbon (ik heb Jim Beam gebruikt)

extra:
weckpot (1,5 liter minimaal)
zeef
kaasdoek, schone theedoek

Bereiding:
Als je verse bramen gebruikt spoel ze dan goed af en laat ze uitlekken in een vergiet.
Doe de bramen met de suiker en bourbon in een grote weckpot.
Schud de eerste 24 uur de weckpot goed om de suiker op te lossen.

Als de suiker is opgelost zet je de weckpot op een donkere, koele plaats.
Na 3 weken is je bramenbourbon al drinkbaar, het lekkerst is hij na 6 weken. Laat je de bramen er langer in zitten dan heb je kans dat je bramenbourbon houterig gaat smaken.

De bramen uit de bourbon halen:
Maak een stuk kaasdoek of een schone theedoek nat en wring goed uit.
Doe het kaasdoek of de theedoek in een zeef en hang deze in een ruime kom. Giet de weckpot leeg in de zeef.
Als alles is doorgelopen kun je het in schone flessen bewaren.

Serveer je bramenbourbon puur of over ijs.

De bramen kun je over ijs of in een dessert serveren of je kunt er een bramenjam voor volwassenen van maken.

You Might Also Like

Geen Reacties

    Geef een reactie