Evenementen

Antwerp Chocolate Week 2016

Antwerp Chocolate Week

Aanstaande vrijdag begint de Antwerp Chocolate Week. Vanaf vrijdag 19 tot en met zaterdag 27 februari 2016 staat Antwerpen, nog meer dan normaal, in het teken van chocolade.

Tijdens de Antwerp Chocolate Week kun je voor tien euro een Chocolate Pass kopen. Op die kaart zitten tien coupons die je bij twintig verschillende chocolatiers kunt inleveren, je krijgt dan per coupon voor twee euro aan tegenwaarde in bonbons. Je mag bij één chocolatier maximaal twee coupons inleveren.

Ik ben vorig jaar voor het eerst naar de Antwerp Chocolate Week geweest en was gelijk fan van dit concept. Omdat mijn neef in Antwerpen woont kom ik er regelmatig en er gaan altijd wel bonbons mee terug naar huis. Maar in de loop der tijd heb je zo je vaste winkeltjes. In het begin was dat Leonidas, nu is één van mijn favorieten de Chocolate Line van Dominique Persoone die zichzelf Shock-O-Latier noemt, een titel die wel klopt vanwege de bijzondere smaken die hij in zijn bonbons verwerkt. Tabak? Bacon? Bij de Chocolate Line vind je ze terug in bonbons!

Door de Chocolate Pass kom je echter ook bij chocolatiers waar je normaal eigenlijk niet zo snel naar binnen zou lopen. Mary is zo’n winkel, bestaat al sinds 1919 en is een beetje oubollig, ik was er al heel vaak langsgelopen maar het was niet in me opgekomen om naar binnen te gaan. Uiteindelijk was dit voor mij de ontdekking van de dag want hun bonbons zijn fantastisch!

Stoere chocolade bij Sjokolat.

Maar ook in een winkeltje als Sjokolat kun je terecht met je coupons, deze winkel is sinds vorig jaar open en lijkt qua inrichting eerder op een slagerij dan een chocolatier. Hun chocolade is stoerder met een mooie verzameling repen aan de muur en pralines in de toonbank.

De Antwerp Chocolate Week is een goed excuus om een leuke route uit te stippelen door het gezellige centrum van Antwerpen, waar behalve chocolade natuurlijk nog veel meer te beleven is.

chocolatepass2016-specimenEen lijst van de deelnemende chocolatiers vind je hier. Bij die chocolatiers kun je ook de Chocolate Pass kopen gedurende het festival. De Chocolate Pass is ook te koop bij de Dienst Toerisme Stad Antwerpen op de Grote Markt.

De pass geeft ook nog toegang tot de tentoonstelling “Op de koffie bij Nottebohm” in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, Hendrik Conscienceplein 4, 2000 Antwerp. En je ontvangt bij aanschaf een folder met de deelnemende chocolatiers.

Zelf ga ik zeker langs bij de Chocolate Line, Pierre Marcolini, Mary en Sjokalat. Waar ga jij je coupons verzilveren?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  SJOKOLAT
  19 februari 2016 at 16:45

  Tot een dezer dagen… ;-)

  En succes met jullie blog, ziet er goed uit.

  • Reply
   Michella
   20 februari 2016 at 12:16

   Dank jullie wel! Noskos is gisteren al meteen richting Antwerpen afgereisd. Woensdag gaan we samen. We komen zeker ook nog even bij jullie langs dan! :)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.