Cocktailbars

Bar TwentySeven in Amsterdam heeft gezonde cocktails

Bar TwentySevenEind vorig jaar opende Hotel TwentySeven in Amsterdam haar deuren. Foodaholics mocht vorige week langskomen om kennis te maken met het nieuwe cocktailmenu van Bar TwentySeven, de cocktailbar die in het hotel is gevestigd. Niet een doorsnee barmenu maar elke cocktail op de kaart heeft een gezonde twist. Gezond en cocktails? Gaat dat samen? Wij hebben ons maar opgeofferd om dat voor jullie uit te vinden.

Hotel TwentySeven

Wat als je het hotel van je dromen kunt bouwen op één van de mooiste locaties van Amsterdam en geld speelt geen rol? Zes jaar lang stond hotel The Toren van Eric Toren op de nummer één plaats van beste hotels van Nederland van Tripadvisor. In 2016 besloot Eric om zijn aandelen te verkopen en een nieuw avontuur te starten op de Dam.
Zijn nieuwe hotel TwentySeven bevindt zich op nummer 27, het pand van de Koninklijke Industrieele Groote Club.
Ik dacht altijd dat je daar niet zomaar binnen kon wandelen zonder dat je lid was of op de gastenlijst stond,maar dat is met de komst van het hotel veranderd.

Hotel TwentySevenDe suites in het hotel zijn echt prachtig, ingericht in goudtinten en alleen het beste van het beste is hier gebruikt. Tapijt uit Nepal, de mooiste Italiaanse stoffen voor de gordijnen, fraaie kunst aan de muur. De ramen zijn van vierdubbelglas en de deuren soundproof zodat je niets meekrijgt van het gekkenhuis buiten, zelfs als er kermis is op de Dam krijg je daar binnen niets van mee.

Hotel TwentySevenOok de service is van het hoogste niveau. Als een gast ‘s-nachts om twee uur bij Gassan een diamanten ring wil gaan kopen dan is dat mogelijk. Wil je naar een club maar je wilt niet in de rij staan? Dan wordt dat voor je geregeld. Geen zin om naar de Bijenkorf aan de overkant te lopen? Dan komt er een personal shopper van de Bij naar jou toe.
In principe kan alles worden geregeld zolang het maar legaal is.

Bar TwentySeven

In zo’n super de luxe omgeving hoort natuurlijk ook een bar van topniveau. Om dezelfde hoge standaard in de bar door te voeren is Eric van Beek aangetrokken als head bartender. Eric begon na een lang verblijf in het zuiden van de VS als host in het INK hotel, werkte in de bar van The Butcher, tilde de bar van het Pullitzer naar een hoger plan en won eind vorig jaar de Noord Europese finale Bacardi Legacy 2018 competition. In mei mag hij naar Mexico om daar in de finale te strijden.

Eric’s winnende cocktail was de Cariño. Buiten de cocktail zelf gaat het in deze competitie ook over het verhaal achter de cocktail. Door zijn verblijf in de VS waar hij als enige blanke op een zwarte school zat zag hij hoe er in de VS nog steeds veel racisme is en een grote kloof tussen blank en zwart. Met de Cariño wil hij mensen verbinden en de afstand tussen mensen met hun verschillende meningen en achtergronden verkleinen.

Probiotica

De Cariño bevat, net als alle cocktails in Bar TwentySeven, probiotica. Bij de Cariño is dat in de vorm van Griekse yoghurt omdat het wedstrijdrecept over de hele wereld makkelijk na te maken moet zijn. De Daiquiri die we ook te proeven kregen heeft als één van de ingrediënten gefermenteerde ananas. Fermenteren is helemaal hot natuurlijk en we weten dat gefermenteerde dingen goed voor onze darmflora zijn. Voor Eric is het ook een kwestie van minder verspillen. De ananassen worden uitgeperst en het sap in de bar gebruikt. De schillen en pulp worden gefermenteerd en later gebruikt in bijvoorbeeld deze Daiquiri. Minder verspilling en een product dat goed voor je is, zaken die goed passen bij de huidige trend om beter met de aarde om te gaan. En ik moet zeggen, de Daiquiri was verdomd lekker!

Bar TwentySeven - Fermented DaiquiryBuiten dat de drankjes bijzonder zijn is de bar dat zelf ook. Het interieur van Bar TwentySeven heeft dezelfde luxe uitstraling als de suites in het hotel. Er zijn gezellige zitjes en er wordt prettige muziek gedraaid op een volume waarbij je nog gewoon met elkaar kunt praten. Het uitzicht op de Dam is natuurlijk ook niet verkeerd. Dus heb je zin in een mooie bijzondere cocktail in een fijne sfeer wandel eens door de statige deur op de Dam nummer 27 en laat je in de watten leggen door Eric en zijn team. Zelf ga ik dat zeker doen op korte termijn want de cocktail op basis van kimchi intrigeert me nog steeds.

Bar TwentySeven
Dam 27
1012 JS Amsterdam

Website

No Comments

    Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.