Chocolade

Beschle Matcha – Choco Review, met groene thee

Beschle Matcha ChocoladeDit keer in de choco review de Beschle Matcha reep. Met enige regelmaat post ik berichtjes op Bakeholics -één van de andere blogs waar ik actief ben- over mooie, lekker en bijzondere repen chocolade die ik tegenkom. Maar omdat Bakeholics een bakblog is zijn die reviews daar niet helemaal op hun plek. Maar op dit nieuwe blog passen ze perfect!

Om de choco reviews hier af te trappen een reep die ik eigenlijk alleen maar voor de verpakking heb gekocht. Ja, ik hou ook erg van matcha maar dit soort verpakkingen kan ik gewoon niet laten staan.

Wat is Matcha?

Matcha is Japanse groene thee. Een aantal dagen voor de blaadjes geplukt worden, worden ze afgedekt met doeken. Doordat het donker is gaan de blaadjes extra bladgroenkorrels aanmaken wat tot een knalgroen blad leidt. De blaadjes worden geplukt, gesorteerd, gestoomd, gedroogd en gemalen. Het poeder dat je dan krijgt gebruiken de Japanners in hun theeceremony maar je komt het ook tegen in allerlei andere dingen. Er wordt veel mee gebakken en je vindt het dus ook in chocoladerepen.
Matcha repen zijn eigenlijk altijd op basis van witte chocolade, een soort die normaal niet echt mijn voorkeur heeft. Maar voor matcha maak ik graag een uitzondering.

Beschle Matcha Chocolade

Zoals gezegd kocht ik deze Beschle Matcha reep voornamelijk vanwege de verpakking en omdat ik nog niet zo gek veel matcha repen verder ben tegengekomen en heb geproefd op die van Rózsavölgyi Csokoládé na.

Beschle is een Zwitserse chocolatier die voor deze reep samenwerkte met Sarah Hochueli van Miyuko. Miyuko is een hippe konditorei in Japanse-stijl in Zürich.
Over de herkomst van de chocolade is verder weinig te vinden, wel vertellen ze dat er witte chocolade, Zwitserse melk, yoghurt en matcha in zit.
Bij het proeven kom je echter nog wat meer dingen tegen, dingen die je eigenlijk niet tegen wil komen in een reep chocolade.
Het begint met matcha, maar die is eigenlijk niet sterk genoeg, dan proef ik de ene keer veel zout -al staat dat niet tussen de ingrediënten- en de andere keer citroenzuur. Beide overheersen heel erg en maken het niet echt plezierig. het zijn ook gewoon korreltjes die je tegenkomt, dus de reep smelt niet mooi gelijkmatig. Nou hoeft dat ook niet altijd, maar bij een reep als deze wil je geen stukjes tegenkomen en dan zeker niet van dingen die de hele smaak verpesten.
En als alle smaken dan een beetje wegebben blijft er een vage smaak van zweet over waardoor je eigenlijk maar één ding wil, de reep zo snel mogelijk weggooien.

Erg jammer, het had zo mooi kunnen zijn, gewoon niet meer denken aan deze Beschle Matcha, er is gelukkig nog genoeg andere chocolade om te proberen!

You Might Also Like

No Comments

    Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.