Cocktails & Drankjes

De Black Russian, een heerlijke after diner cocktail

Black RussianIk ben dol op warm weer! Ook omdat ik dan toch sneller een cocktail maak dan wanneer het guur en druilerig is buiten. Maar als het zo heet is als de afgelopen week dan vergaat me eigenlijk de zin om een hele uitgebreide cocktail in elkaar te zetten. Nee, dan wil ik iets simpels waarbij je alleen maar je drank in een glas hoeft te doen zoals bij deze Black Russian. Ook voor de garnering hoef je niet zoveel te doen, cocktailkersje erbij en klaar.

De White Russian is een stuk bekender dan de Black Russian doordat het het vaste drankje was van The Dude in de filmklassieker van de Coen Brother’s ‘The Big Lebowski‘.
De Black Russian is het oudere broertje van White Russian. Deze cocktail is meer basic en ook wat sterker dan de witte variant omdat er alleen maar alcoholische dranken in zitten en geen melk of room.

Het ‘Black’ in de naam van dit drankje komt van de Kahlúa, een Mexicaanse koffielikeur, ‘Russian’ komt door de andere drank waar deze cocktail uit bestaat, wodka.

De Black Russian is in 1949 bedacht door Gustave Tops, een Belgische barman van Hotel Metropole in Brussel. Hij maakte deze cocktail ter ere van Perle Mesta, de toenmalige VS Ambassadeur in Luxemburg.

Door de koffiesmaak leent de Black Russian zich heel erg goed als drankje om een maaltijd mee af te sluiten. En door de eenvoud maak je hem ook een stuk sneller voor een groot aantal gasten dan bijvoorbeeld de Espresso Martini. Dat je hem eenvoudig bereidt betekent overigens niet dat hij eenvoudig is van smaak. Nee hoor, dit is gewoon een hele lekkere cocktail!

Black Russian

Ingrediënten:

  • 70 ml wodka
  • 35 ml Kahlúa
  • ijsblokjes
  • cocktailkers

Glas:

  • tumbler

Bereiding:

Vul je tumbler met ijsblokjes.
Giet de vodka en Kahlúa over de ijsblokjes, roer even kort om.
Garneer de Black Russian met de cocktailkers.

You Might Also Like

Geen Reacties

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.