Cocktails & Drankjes

Bloedsinaasappel Gin Tonic

Bloedsinaasappel Gin TonicHet seizoen loopt echt ten einde dus grijp je kans en maak deze bloedsinaasappel gin tonic! Gin & tonic is helemaal in  sinds een jaar of twee, je kunt geen hippe toko inwandelen of een houthakker met tattoos en een baard geeft je de keuze uit 10 soorten gin en net zoveel soorten tonic. Een slechte ontwikkeling? Nee, natuurlijk niet! Want gin & tonic is heerlijk en dat er meer keuze is en dat er eindelijk goede tonics zijn is een zegen! Want wat is er lekkerder dan in de zon op een terrasje zitten met het ultieme zomerdrankje in je  hand?
Nou is dat zonnetje de laatste weken vaak ver te zoeken, dus gooien we dat gewoon in het glas in de vorm van bloedsinaasappelsap!

Zoals met eigenlijk alles wordt je cocktail beter als je betere ingrediënten gebruikt. Als een groot deel van je drankje slecht is dan moet je niet verwachten dat je een goede cocktail krijgt na het mixen. Het grootste deel van deze cocktail is de tonic. Ik gebruik hiervoor vaak Fever Tree. Fever Tree is een frisdrankmerk dat al een aantal jaar hoogwaardige limonades maakt. De tonics die je normaal in literflessen in de supermarkt koopt is heel erg zoet en vrij vlak vergeleken bij Indian Tonic van Fever Tree. Vroeger was het lastig om deze flesjes te kopen maar tegenwoordig zie je het bij veel slijters staan en ook de groothandels zoals de Makro, Sligro en Hanos hebben het in hun assortiment. Het loont echt de moeite om een goede tonic te gebruiken, je drankje smaakt gewoon zoveel beter!

En dan is er natuurlijk de gin, ook hier is er tegenwoordig erg veel te koop, ik heb voor deze cocktail Bobby’s Gin gebruikt, een gin die het qua kruiden en specerijen een beetje richting Indonesië zoekt. De kruidigheid past mooi bij het sinaasappelsap.

Dan het ingrediënt dat voor de meesten van jullie het lastigste te vinden zal zijn, orange bitters. Dat is dus niet hetzelfde als oranjebitter. Bitters zijn ingrediënten die vaak in cocktails gebruikt worden om de smaak net te veranderen. Het is krachtig spul en heel bitter,  je hebt maar een paar druppels nodig en het zit in kleine flesjes. Vraag aan je slijter of hij je er aan kan helpen, kan hij dat niet zoek dan een andere slijter ;) Ik kwam het laatst ook bij de Hanos tegen, dus als je iemand met een pasje kent is dat ook een plek om het te scoren. Kun je er nou helemaal niet aankomen laat het dan gewoon weg, je cocktail zal niet helemaal hetzelfde zijn maar nog steeds erg lekker!

Blijven de bloedsinaasappels over, die zijn er nog maar kort, dus haast je naar je groenteboer als je deze lekker frisse bloedsinaasappel gin tonic wilt maken. En je moet maar zo denken, met zo’n cocktail krijg je ook weer wat vitamines binnen en die kunnen we goed gebruiken in deze nog steeds overwegend sombere dagen.

Bloedsinaasappel Gin Tonic

Ingrediënten:
45 ml gin
60 ml bloedsinaasappelsap
2 scheutjes orange bitters
120 ml tonic

dun partje bloedsinaasappel ter garnering

Bereiding:
Doe de gin, het bloedsinaasappelsap en de orange bitters in een rocksglas en giet daar voorzichtig de tonic bij.
Vul het glas met ijs en garneer met een partje bloedsinaasappel.

 

You Might Also Like

No Comments

    Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.