Cocktails & Drankjes

Blood Orange Rum Sour, een heerlijk frisse cocktail

Blood Orange Rum Sour
Bloedsinaasappels kom je niet het hele jaar tegen. Maar als ze in het seizoen zijn dan maak ik altijd een keer deze Blood Orange Rum Sour. Sours zijn cocktails op basis van sterke drank, citroen- of limoensap en een zoetstof (suikersiroop, grenadine, ananassap en triple sec kom je vaak tegen. En in sommige sours, zoals deze zit ook een eiwit.

Mijn liefde voor cocktails begon lang geleden in Florida. We zaten op Daytona Beach in een goedkoop motel net niet aan het strand. Het hotel tegenover ons was de Holiday Inn en dat lag met het restaurant wel pal aan het strand. En zoals in veel betere restaurants in de VS gebruikelijk is hadden ze ook een cocktailmenu. Je kreeg daar een heerlijk Piña Colada en dan bedoel ik niet zo’n ding uit een fles met wat ijs erbij. Nee, alle cocktails werden nog gemaakt zoals het hoort. En dus associeer ik sinds die mooie cocktails daar cocktails met reizen en genieten.
Vele jaren en nog veel meer cocktails later weet ik ook wat ik wel en niet lekker vind. Ondanks dat ik veel koffie drink en pure chocolade eet hou ik niet van bittere cocktails. Een cocktail als de Negroni  die nu weer in opmars is, zul je hier dus ook niet snel tegenkomen. Wat ik wel lekker vind zijn fruitige cocktails en cocktails aan de zure kant van het spectrum. Dus verwacht als het weer wat warmer wordt Piña Colada’s, Margarita’s, Daiquiri’s en Sours. Maar om te beginnen dus deze Blood Orange Rum Sour.

Het originele recept kwam ik ergens op pinterest tegen, maar daar waren de verhoudingen dusdanig verkeerd dat het een mierzoet drankje werd. Ik heb een beetje met die verhoudingen gespeeld en dit is het eindresultaat. Voor het afmeten gebruik ik trouwens een OXO Goodgrips mini maatbekertje, die zijn daar reuze handig voor.

 

Blood Orange Rum Sour

Ingrediënten:
60 ml donkere rum (Appleton V/X bijvoorbeeld)
45 ml bloedsinaasappelsap
30 ml citroensap
22 ml agavesiroop
1 eiwit

schijfje bloedsinaasappel ter garnering
grote champagnecoupe

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een shaker zonder ijs en shake 20 seconden zo schud je het eiwit los en kan het zich mengen met de andere ingrediënten. Vul de shaker daarna met ijsblokjes en shake totdat de buitenkant koud is en er wat ijs op begint te vormen.
Zeef je Blood Orange Rum Sour in een grote champagnecoupe en garneer met een schijfje bloedsinaasappel.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Maren
    5 april 2016 at 20:15

    What a beautiful drink and so creative! I’ve just starting working with blood oranges and I love them. I’ll have to try this one…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.