Restaurants Streetfood

Cencalli, Mexicaans street food in Den Haag

Cencalli - buitenkantHet Haagse Centrum is een nieuw Mexicaans restaurant rijker, Cencalli, La Casa del Maíz. Een restaurantje dat voornamelijk Mexicaans street food serveert en dat qua sfeer ook uitstraalt. Nu zijn we bij Foodaholics dol op authentiek Mexicaans eten dus moest er een bezoekje aan Cencalli worden gebracht.

De ondertitel ‘La Casa del Maíz’ klopt wel. Bij Cancalli importeren ze hun eigen maïs uit Oaxaca. Die maïs wordt geweekt in een loog en daarna vermalen tot ‘masa’, de basis voor tortilla’s. Dit proces is al eeuwenoud en geeft fantastische maïstortilla’s. Deze tortilla’s zijn niet te vergelijken met die van de supermarkt omdat daar altijd nog bloem bij zit. Elke dag wordt er andere maïs gebruikt, ze hebben in totaal tien verschillende soorten bij Cencalli.

Cencalli – interieur

De inrichting is nog niet helemaal af als wij een bezoekje brengen, maar de zaak is wel grotendeels klaar. Aan het einde van het lange pand staat een foodtruckje dat deel uitmaakt van de keuken. Die keuken is open dus je kunt kijken hoe alles bereid wordt. De blik op de foodtruck en de keuze aan tafeltjes geeft mij het idee ergens in een achteraf deel van een Mexicaanse markt te zijn beland. De geur van maïstortilla’s op een hete bakplaat doet daarbij een extra duit in het zakje.

Cencalli - keuken

Cencalli – het eten

We zijn er voor lunch en dan is er een andere kaart dan voor de avond. De gerechten voor de lunch zijn afkomstig uit de provincie Oaxaca, het Mexicaanse paradijs voor foodies. ‘s-Avonds verschijnen er gerechten uit Mexico City op het menu.

Om te beginnen bestellen we een quesadilla de tinga de pollo (een dubbel gevouwen tortilla met gestoofde kipreepjes, chipotle en tomaat) en een tetelas antojadiza (een in een driehoek gevouwen tortilla met uitgebakken zwoerd, salsa en verse room). En omdat het kan een verse horchata, een drankje op basis van rijst.  In Spanje maken ze dit van amandelen of tijgernoten, in Mexico is de basis rijst.

Onze gerechten brengen ons meteen terug naar Mexico, alles is heerlijk van smaak en smaakt authentiek. Er komen twee verse salsa’s op tafel voor als je het wat pittiger wilt, dus ook als je niet van het hete eten bent kun je hier terecht. De horchata is heerlijk verfrissend en lijkt precies op de versie die ik in Guadalajara dronk.

Cencalli - tetela en quesadilla

Omdat we nog wel iets lusten bestelden we ook nog een tetelas de mole (Mexicaanse saus op basis van pepers, fruit, noten en kruiden). Wederom een erg lekker gerechtje.

Benieuwd naar de rest

Door deze lunch ben ik erg benieuwd naar het avondmenu. Daar staat één van de klassiekers op, tacos al pastor, die ik graag een keer hier wil proeven. Ook is er een mooie collectie mezcal die geproefd moet worden en als je niet aan de sterke drank wilt dan zijn er nog Mexicaanse frisdranken, biertjes en huisgemaakte drankjes. Kortom genoeg om nog een aantal keer terug te komen bij deze nieuwe Haagse hotspot en de kaart uit te proberen.

Cencalli, La Casa del Maïz
Korte Houtstraat 14C
2511 CD Den Haag

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Paula
    27 oktober 2017 at 16:44

    Wanneer gaan we de avond gerechten proeven?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.