Cocktails & Drankjes

De Daiquiri, de cocktail waarin de rum de ster mag zijn

DaiquiriHet was de warmste mei maand sinds decennia en het lijkt erop dat de zomer nu echt is begonnen. Hoog tijd dus om lekker in de tuin te zitten met een goede cocktail. Eén van de cocktails die ik graag maak is de Daiquiri. Met drie ingrediënten een vrij simpele cocktail om te maken, maar dat wil allerminst zeggen dat het een simpele cocktail is qua smaak.

Ik heb de Daiquiri pas later ontdekt, maar wat een goed drankje is dit. Doordat er maar heel weinig ingrediënten in zitten is de rum erg bepalend voor de uiteindelijke smaak. Hoe beter je rum, hoe beter je Daiquiri. Dit recept is van Simon Difford. Hij heeft een heleboel verschillende Daiquiri recepten uitgetest en dit was uiteindelijk de beste versie. Er zit wat meer rum in dan normaal en hij is iets minder zoet dan de meeste versies, maar dit is echt een winnaar.

Een hele tijd heb ik een vrij uitgebreide rumverzameling gehad. Tegenwoordig koop ik eigenlijk alleen wat ik heel erg graag drink. Dus in mijn Daiquiri’s zitten vaak rums uit het hogere segment zoals El Dorado 15 Years uit Guyana of de Plantation XO 20th Anniversary uit Barbados. Deze beide rums geven een heel lekker eindresultaat.
Als ik een goedkopere rum zou moeten aanwijzen dan geeft een Flor de Caña 4 Years Gold uit Nicaragua een prima te drinken cocktail.

De suikersiroop kun je kopen, maar je maakt het net zo makkelijk zelf. Doe 1 kopje water met 1 kopje suiker in een pannetje. Breng aan de kook en laat een minuutje doorkoken. Laat het mengsel afkoelen en klaar is je suikersiroop. Bewaar het afgesloten in de koelkast.

En je limoensap is natuurlijk vers, dat spul uit zo’n bolletje van de supermarkt hoort niet thuis in een goede cocktail.

Daiquiri

Ingrediënten:
75ml rum
23ml vers geperst limoensap
15 ml suikersiroop

extra:
coupe glas
cocktailshaker
strainer/zeef
ijsblokjes

Bereiding:
Koel je coupe glas met wat water en ijs.
Doe de rum, het limoensap en de suikersiroop in de shaker en vul aan met ijsblokjes.

Shake totdat er een zich een dun ijslaagje vormt aan de buitenkant van de shaker.
Strain de Daiquiri in een coupe glas.

Sociaal

Wij van Foodaholics zijn heel sociaal, zo zijn we ondermeer te vinden op Facebook en Instagram. Mocht je een recept van ons maken en het daar posten dan zouden we het leuk vinden als je ons er in tagt of de hashtag #foodaholicsnl gebruikt, dan zien we jullie creaties vanzelf langskomen.

You Might Also Like

No Comments

    Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.