Restaurants

De zomer in je bol bij Lola

Bar van Lola

Lekker lang tafelen in goed gezelschap op een fijn terrasje met hapjes om te delen. Dat is voor mij wel de ultieme manier om een zomerse avond door te brengen. Op de Schiedamse Vest in Rotterdam nét om de hoek van de bruisende Witte de Withstraat opende onlangs Lola haar deuren. Op de kaart moderne Spaanse tapas zonder fratsen, een ruim terras voor de deur en een hele toffe inrichting binnen. In het openingsweekend werden we getrakteerd op een hele zonnige zondag en maakten we van de gelegenheid gebruik Lola meteen maar met een bezoekje te vereren.

Lola is al eventjes op proef open geweest, maar is sinds 22 juli dan echt officieel geopend. Wij streken er op 24 juli neer. De scepter in de keuken van Lola wordt gezwaaid door Jochem Appel, voorheen sous-chef in Café Rotterdam. Naast een tapaskaart heeft Lola ook een lunchkaart met Spaanse broodjes, salades en zoetigheden van Dudok.

De tapaskaart is bescheiden, er staan geen tientallen verschillende gerechtjes op, maar er is genoeg om lekker te combineren. Kun je niet kiezen? Dan is er de Lola plank voor twee. Op de plank een selectie van de lekkerste Lola gerechten. De Lola plank kun je ook in een combi-deal krijgen met een kan Josefine’s Sangria.

Levensgevaarlijk lekkere sangria

Aangezien ik slecht ben in kiezen en gráág zoveel mogelijk wil proeven viel de keus op de combi-deal. Sangria is tenslotte een perfecte tafelgenoot op zo’n zonnige dag! De sangria van Lola is een echte Lola special en wordt gemaakt met o.a. Mandarine Napoleon likeur, tien jaar oude brandy, verse limoen, gemberbier, suiker en vers citrusfruit. Het resultaat is een levensgevaarlijk lekkere frisse sangria. Het prijskaartje is gelukkig (helaas) zodanig dat je er niet direct nog een kan achteraan bestelt, want anders zou ik denk ik waggelend naar huis gegaan zijn.

Liever geen sangria? De bar van Lola serveert ook cubatas, gin tonics, verse limonades, wijnen en speciaalbieren als de Oedipus Thai Thai, de Oedipus Mannenliefde en de IPA van BrewDogs. En de sangria is ook alcoholvrij verkrijgbaar, voor als je toch bang bent om waggelend naar huis te gaan.

Lola plankDe tapasplank was een mooie mix van gerechten en voor ons op dat moment ruim voldoende. We hadden echter vlak ervoor ook een ijsje gegeten, dus de grote eter wil misschien nog wat bijbestellen. Heel origineel vond ik de gerechtjes helaas niet, ik had misschien toch iets meer verwacht bij moderne tapas. We vonden op de plank onder andere chorizokroketjes, een geitenkaas/bietensalade, patatas bravas, charcuterie en gamba’s. Zo lyrisch als we over de sangria waren, waren we over het eten eigenlijk alleen over de kip met geconfijte limoen yoghurtdip. Het bakje met de dip hebben we echt tot de bodem toe leeggeschraapt. Jammer vond ik ook dat er bij een plank voor twee personen van sommige gerechtjes drie stuks waren en van andere dingen maar één. Aan de andere kant zorgt dat ook wel weer voor écht delen en dat is ook wel weer gezellig. De kwaliteit van het eten was prima.

Fijne aanwinst met potentie

Ik hoop heel erg dat Lola de komende tijd de tapaskaart nog iets uit zal breiden met gerechtjes zoals de kippendijen met limoen yoghurt. Nog steeds zonder fratsen, maar wel met een kleine “wow!”. Lola is nu al een hele fijne aanwinst voor Rotterdam, maar heeft potentie tot meer! In ieder geval komen we zeker terug voor de sangria en de prettige sfeer. Ook complimenten voor de bediening zijn overigens op zijn plaats, razendsnel en heel aardig! Het karafje water wat standaard op de tafel wordt gezet geeft Lola ook bonuspunten. Fijn om te zien dat steeds meer restaurants ophouden met krampachtig alleen spa blauw serveren.

Lola Bar & Kitchen
Schiedamse Vest
56
3011 BD Rotterdam
010 890 0551
hello@hellolola.nl

 

You Might Also Like

No Comments

    Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.