Chocolade

Dick Taylor Bolivia, Alto Beni – Limited Edition

Dick Taylor Bolivia Op het Amsterdam koffiefestival stond ook dit jaar The Highfive Company, de importeur van o.a. Taza. Toen we bij hun stand kwamen zag ik dat ze repen van Dick Taylor hadden. Mijn oog viel direct op de Dick Taylor Bolivia, Alto Beni een reep die maar in een beperkte oplage wordt gemaakt.

Ik volg op Instagram een aantal Amerikaanse chocoholics en zij lopen allemaal weg met de repen van Dick Taylor en ik moet je zeggen alleen voor de verpakking zou je deze reep meteen in je zak stoppen want wat ziet dat er schitterend uit zeg! En niet alleen de verpakking is mooi ook de reep zelf is een plaatje. Zo’n reep die  bijna te mooi is om op te eten, bijna, want het blijft natuurlijk chocolade.

Dick Taylor BoliviaDick Taylor is niet één man maar het is het bedrijf van Adam Dick en Dustin Taylor. De mannen begonnen als meubelmakers en botenbouwers. Dat laatste zie je ook terug in de illustraties op de verpakkingen van hun repen. Ze vinden zelf dat er eigenlijk niet zoveel verschil qua tijd en moeite is tussen het vormen van een mooie plank uit hout en het maken van een reep chocolade uit cacaobonen.
Voor hun repen gebruiken ze de beste Fairtrade bonen die ze kunnen vinden en doen er vervolgens zo’n drie weken over om daar de best mogelijke reep uit te creëren.

Ze gebruiken biologische cacaobonen en rietsuiker en door hun bewerkelijke proces is het toevoegen van vanille, cacaoboter of andere emulgatoren niet nodig en zo willen ze de zo puur mogelijke smaak van de bonen weergeven.

Dat er veel tijd en werk in zo’n reep gaat zie je ook terug in de prijs, een normale Dick Taylor reep is niet één van de goedkoopste maar met 11 euro is deze Dick Taylor Bolivia de duurste reep die ik tot nu toe geproefd heb.

Dick Taylor Bolivia

Is de Dick Taylor Bolivia, Alto Beni zijn geld waard?

De vraag is dan altijd is zo’n reep het geld waard? Ja, de mannen weten hun verhaal heel goed te verkopen en de vormgeving is fantastisch maar is de chocolade die in de verpakking zit ook van top niveau?

Het eerste dat ik proefde toen ik een stukje in mijn mond stopte was een vleug mout, je weet wel de vulling van Maltesers. De structuur is heel erg mooi, de chocolade smelt gelijkmatig en is heel erg glad. De chocoladesmaak is heel intens en blijft vrij lang hangen. Bij de meeste repen springt er wel iets uit qua smaak, deze reep was veel meer in harmonie. Ja, hij heeft wel iets fruitigs maar tegelijk zijn er ook notige, koffie en kruidige tonen. Maar dit alles heel subtiel en met elkaar in evenwicht. Ook proefde ik nog iets van drop in de nasmaak.
Wat mij betreft één van de betere repen van het afgelopen jaar en het geld dubbel en dwars waard!

Op Instagram zag ik nog langskomen dat de laatste batch Dick Taylor Bolivia, Alto Beni net gemaakt is, dus je kunt voor deze bijzondere reep nog heel even terecht bij je favoriete chocoladewinkel of in de webshop van The Highfive Company.

 

You Might Also Like

Geen Reacties

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.