Chocolade

El Rey Mijao, single origin chocolade uit Venezuela

El Rey MijaoTijdens het ‘All you need is food‘ event vorig jaar kwamen we El Rey tegen, een voor ons toen nog onbekende chocolademaker. We maakten een praatje en kwamen er achter dat ze in Venezuela chocolade produceren. Ook kregen we wat chocolade, waaronder deze El Rey Mijao, mee om te proberen.

De Mijao is een reep die gemaakt wordt van Carenero bonen, deze bonen groeien in een gebied ten oosten van Caracas. Vanwege de politieke onrusten de laatste tijd in Venezuela zijn er nogal problemen met de export en productie van chocolade. Dat is erg jammer want het land heeft een lange en mooie chocoladegeschiedenis, zo bestaat El Rey al sinds 1929.

De El Rey Mijao bestaat buiten de cacaobonen uit suiker, cacaoboter, sojalecithine en vanille. De reep ruikt naar bloemen, zoete bloemen, het aroma is sterk. Ook op een halve meter afstand ruik je deze chocolade nog steeds.

De chocolade is medium-donker roodbruin van kleur. De voorkant van mijn reep is beschadigd, maar de achterkant glimt mooi. Bij het breken is de ‘knak’ niet zo scherp. Zou dit komen door de extra cacaoboter?

Hoe smaakt de El Rey Mijao?

Het eerste dat ik proef als ik de chocolade op mijn tong leg is hout dat meteen wordt opgevolgd door koffie.  Die koffiesmaak gaat al heel snel over in karamel, hele zoete karamel. Het zoete is zo erg dat het eigenlijk alle nuances van de chocolade wegneemt, jammer want de geur beloofde veel goeds. De chocolade smelt koel en gelijkmatig, de structuur is vrij glad.
De nasmaak begint met noten, verandert dan naar drop om uiteindelijk heel droog te eindigen. Denk bij dat droge aan het gevoel van walnoten. Als dat goed is gedaan kan het best aangenaam zijn, maar in dit geval is het te veel. De chocolade blijft niet heel erg lang hangen, iets dat bij goed gebalanceerde repen wel het geval is.

De geur en uiterlijk van deze reep beloofden een plezierige ervaring, maar helaas is hij veel te zoet om die beloftes waar te maken, jammer!

Ik ben nu wel benieuwd geworden naar de andere repen van El Rey want dit was de enige reep die ze bij het event bij zich hadden, de andere (hogere percentages) chocolade die we mochten proeven was toch van een ander kaliber.

Dit product is aan ons beschikbaar gesteld. Voor deze recensie ontvangen we geen vergoeding en alle meningen zijn van onszelf.

You Might Also Like

No Comments

    Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.