Koffietentjes & Tearooms

Filtro, een nieuw koffiepareltje in Den Haag

FiltroWat zaken betreft waar je in Den Haag goede koffie kunt drinken is het voor zo’n grote stad eigenlijk droevig gesteld. Maar daar is sinds kort weer een klein beetje verandering in gekomen want in de Papestraat in het gezellige Hofkwartier opende in september Filtro zijn deuren.

Echt goede koffie vind je in Den Haag op maar een paar plaatsen, mijn favoriete tentjes zijn Boon, Lola Bikes & Coffee en Hop en Stork. Dan zijn er nog wel wat andere zaken waar de koffie redelijk is maar voor een goede slow coffee kan je eigenlijk alleen maar bij Lola’s terecht. Filtro vult met een mooie selectie filterkoffie van onder andere The Barn en Five Elephants uit Berlijn dat gat mooi op.  Beide branderijen zijn bekend om hun goede koffie en het is leuk dat je ze hier naast elkaar kunt proeven.

Mijn Ethiopische Nano Challa van The Barn werd in een Kalita Wave filter gezet en was echt fantastisch van smaak! Buiten de slow coffee zijn er ook de gebruikelijke andere koffies waarvan ook de  cappuccino zeer smakelijk was.

FiltroWil je iets te eten bij je koffie dan kan dat ook. Ik had een getoast kaneelbroodje met jam. Dat broodje hield een beetje het midden tussen een krenten- en traditioneel kaneelbroodje, anders dan anders, maar wel iets dat ik vaker zou bestellen. De appel-kaneelcake was trouwens ook niet te versmaden!

Geen trek in zoetigheid? Op de kaart staan ook grilled cheese sandwiches en kwark met fruit, noten en zaden.

Filtro, helemaal hipster

De inrichting is licht en strak, je kunt aan een bar voor het raam zitten, aan een grote tafel aan de tuinzijde of aan kleine tafeltjes tegenover de bar. Stopcontacten onder je tafel maken het een ideale plaats om even neer te strijken met je laptop.

En dan zijn er nog hippe limonade’s en sapjes, chocolade van Taza en Antidote en een hippe barista met houthakkersshirt en baard om Filtro als hipster koffiezaak helemaal af te maken! Ik word hier echt heel erg vrolijk van en zal er ook menig filter bakkie drinken in de toekomst!

Filtro
Papestraat 11
2513AV, The Hague

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    David Corner
    23 december 2017 at 20:48

    Yep, and for some reason attracts the most interesting and eclectic international crowd you will find in The Hague -:)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.