Food Winkels

Foodaholics loves Foodelicious

Foodelicious olijfolieElke twee maanden vindt er bij ons thuis een uitpakfeestje plaats. Het is dan weer tijd voor de Foodelicious box. In februari, april, juni, augustus, oktober en december begint het bij mij zo rond de 8e van de maand al een beetje te kriebelen: bijna tijd voor de volgende box! Wanneer zou het mailtje komen dat hij klaar staat?

Vorig jaar verhuisde ik van Den Haag naar Rotterdam, een behoorlijke verandering. Jaren geleden had ik nooit kunnen voorspellen ooit vrijwillig in Rotterdam te willen wonen. Mijn mening over Rotterdam was de afgelopen jaren al wel wat verzacht, maar er wonen? Totdat ik verliefd werd. Op een Rotterdammer. Die mij verliefd liet worden op zijn stad. Tijdens zijn kennismakingsoffensief in Rotterdam was één van de eerste winkels die we bezochten Foodelicious.

Dat was een schot in de roos. Foodelicious is een delicatessenzaak nét buiten het centrum van Rotterdam. Als je een bezoekje aan de Markthal brengt, loop dan meteen even door, want beide locaties zijn prima te combineren. Eigenaar Herman Specker staat ook wel bekend als “De oliebaron”. En terecht! Foodelicious is wellicht het meest bekend vanwege het enorm uitgebreide assortiment olijfolie en azijn. Het is tevens waarmee de winkel ooit is begonnen. Foodelicious biedt echter veel en veel meer dan alleen olie en azijn. Zo kun je er (onder andere!) terecht voor kruiden, pasta en rijst, chocolade, sauzen, speciale limonades, thee en sinds kort ook kaas. Naast al deze lekkernijen is er ook een non-food assortiment bestaande uit een ruime selectie kookboeken en servies.

Foodelicious boxDe Foodelicious box

En dan is er dus de Foodelicious box. Voor €34,95 inclusief verzenden (bij afhalen krijg je een extra kadootje!) ontvang je elke twee maanden een verrassende box met allerlei lekkers. De inhoud wordt nooit vooraf bekend gemaakt, hoewel er soms een tipje van de sluier wordt opgelicht. Meestal heeft de box een thema; zo had ik al eens een zomerse Spaanse box, een grill/BBQ-box en een box met allerlei lekkers voor een brunch. En afgelopen december vond er een héle mooie samenwerking plaats met Francesca Kookt, die haar ultieme kerstbox samenstelde compleet met een boekje met recepten.

De box van februari 2016 zit volgens eigen zeggen vol hartverwarmend comfortfood en is een samenwerking met chefs Antoine Schweig (Prins van Terbregge), Patrick ’t Hart (Restaurant Zeezout) en Ron van Beek (Restaurant Antichic) die je kennis laten maken met een aantal van hun favoriete producten. De eerlijkheid gebied mij te bekennen dat ik misschien iets meer had verwacht van een samenwerking met chefkoks. De box is niet de meest verrassende tot nu toe, zeker niet nu ik inmiddels vrij goed weet wat voor prachtige producten Foodelicious allemaal verkoopt. Dit neemt echter niet weg dat er gewoon weer heel veel lekkers in de box zat.

Om te beginnen ditmaal maar liefst twee soorten olijfolie, in de mooie signature flesjes van Foodelicious. De olie is niet alleen erg goed, het staat zo nog mooi in je keuken ook.
We ontvingen een Foggia Novello olijfolie en een olie met clementine. De Siciliaanse Foggia is een frisse, grassige olie die het prima doet op gegrilde groenten of een stevige salade. De clementine olie is een smaakbom! Geurig en met de onmiskenbare smaak van mandarijntjes. Ik moet met deze olie nog eens flink aan het experimenteren, want volgens mij is er veel moois mee te maken.

Zoals ik al zei verkoopt Foodelicious sinds een tijdje ook kaas. En dus kun je tegenwoordig ook kaas in de box verwachten. Dit keer een Parmezaanse kaas: Sovrano Di Bufala Riserva, een kaas gemaakt van buffelmelk, die 24 maanden heeft gerijpt. Samen met de zak Riuet Arroz Carnaroli risottorijst betekent dit inderdaad comfortfood! Ik maakte er een zalige risotto met paddestoelen mee. En ja, je proeft absoluut verschil tussen deze rijst en een gewoon pakje uit de supermarkt.

Verder vond ik een potje tomatenchutney van Stokes in de box. De sauzen en chutneys van Stokes zijn recent toegevoegd aan het assortiment van Foodelicious. De oprichter van Stokes zocht een manier om zijn dochter meer groenten te laten eten en bedacht zo ketchups, sauzen en chutneys bomvol groenten. En dat proef je! Geen overbodige toevoegingen en producten vol smaak. De tomatenchutney is heerlijk bij een kaasplankje.

Bij comfortfood hoort natuurlijk ook iets te snacken. Hiervoor was er een zakje Terra Mediterranean groentechips. Een mix van wortelgroenten gecombineerd met typische zuiderse smaken zoals knoflook, en oregano. In de mix zitten onder andere zoete aardappel, bataat, pastinaak en yucca. Een bijzonder geslaagde mix, over veel groentenchips ben ik doorgaans niet echt te spreken, maar dit was echt heel erg lekker.

En tot slot dan nog wat happiness voor de zoetekauwen onder ons. Een Foodelicious box is éigenlijk niet compleet zonder chocola en ditmaal was het dubbel feest. Een zakje mango in pure chocolade én een Baru Chocolate Fluffy Marshmallow Bar, Salty Caramel. Een hele mond vol die laatste, maar het reepje was hier in no time verslonden. Net als die mango trouwens…

Tja, het moge duidelijk zijn. Ik ben Foodelicious fan. De winkel is een paradijsje voor de foodaholic. En de box elke keer weer een kadootje. Mocht je overigens niet in de gelegenheid zijn naar Rotterdam af te reizen en ook niet direct een abonnement willen afsluiten op de box; Foodelicious heeft ook een webwinkel. Hoewel ik niet zeker weet of je portemonnee met deze wetenschap nu heel blij gaat zijn ;)

Foodelicious
Mariniersweg 47
3011 ND Rotterdam
Tel:  010-41 30 111

info@foodelicious.nl

You Might Also Like

No Comments

    Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.