Koffietentjes & Tearooms Travel

Foodaholics op reis: vier keer goede koffie in Parijs

Goede koffie in ParijsTijdens onze laatste trip naar Parijs hebben we weer een hoop mooie gebakjes mogen eten, maar we zijn ook altijd op zoek naar de beste koffie. Waar de ene zaak nog mooier gebak serveert dan de andere is er op koffiegebied nog een hoop te winnen. Maar wij gingen voor jullie op zoek en vonden best goede koffie in Parijs. Hele goede koffie zelfs, bij koffietentjes waarvan wij vinden dat ze echt de moeite waard zijn.

Het is erg jammer dat de koffie bij geen van de patissiers die we bezochten echt lekker is. Je zou denken dat mensen die zoveel tijd en moeite steken om het allerbeste gebak te maken dat ook zouden doen in de koffie die ze erbij serveren. De waarheid is anders. Voor goede koffie in Parijs moet je naar gespecialiseerde koffietentjes. Helaas zijn die niet zo dicht gezaaid als in bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam of Den Haag. Maar ze zijn er gelukkig tegenwoordig wel en dit zijn onze vier favorieten.

Honor

Goede koffie in Parijs - HonorLaten we gewoon beginnen met de lekkerste koffie die we dronken. Honor zit in een vrij sjieke wijk van Parijs op een binnenplaats naast een Burberry winkel. Schrik niet als je zwaar bewapende soldaten ziet lopen als je richting Honor loopt want tegenover de poort die naar de binnenplaats leidt zit de ambassade van het Verenigd Koninkrijk. De binnenplaats zelf is een oase van rust en er staat een kiosk opgetrokken uit zwart hout en doorzichtig kunststof. Je kunt bij regen binnen zitten en er is verwarming voor tijdens de kille dagen. Als het warm weer is kunnen de kunststof panelen er af en zit je heerlijk koel.

De koffie die ze bij Honor schenken komt van de Engelse Round Hill Roastery en is goed gebrand zodat je ook de subtielere smaken eruit kunt halen. Buiten hele goede koffie is er huisgemaakt gebak en kun je er ontbijten en lunchen. De bediening is heel erg vriendelijk, misschien komt dat omdat de eigenaren Australisch zijn en niet Frans? In ieder geval klopt alles hier en dat maakt dit tentje onze favoriete Parijse koffie hotspot.

Honor
Op de binnenplaats van 54 Rue du Faubourg St Honoré
​75008 Paris

Coutume

Goede koffie in Parijs - CoutumeVan alle zaken die we bezochten is Coutume de enige die zijn eigen koffie brandt. Gevestigd in een ruim pand dat qua interieur vlekkeloos voldoet aan de hipster koffietentjes die je overal ter wereld vindt. Industrieel meets vintage, verweerde muren, witte tegeltjes, vintage meubilair, je kent het wel. Dat maakt ook meteen dat het hier knus en vertrouwd voelt.

Achterin de zaak wordt de koffie gebrand en is er van alles te vinden voor liefhebbers van slow coffee. Een vitrine met gebak en een bescheiden kaart voor lunch en ontbijt maken dit tentje af. Een heerlijke plek om even te crashen na een lange wandeling door Parijs of nadat je alle etages van het twee straten verderop gelegen warenhuis Le Bon Marché hebt afgestruind.

Coutume
47 rue Babylone
75007 Paris

% Arabica

Goede koffie in Parijs - Percent ArabicaOok in de buurt van Le Bon Marché vind je % Arabica. Dit koffietentje maakt deel uit van een koffieketen uit Japan. Ik volg ze al lange tijd op Instagram en alles dat ze doen ziet er even mooi en stijlvol uit. Sinds kort is er ook een vestiging in Parijs geopend. Net als Honor zitten ze op een mooie, rustige binnenplaats in een kiosk, weg van alle stadse drukte. In de kiosk wordt de koffie gezet met een custom Slayer koffiezetapparaat. Net als bij hun andere vestigingen is het alsof je hier een Instagramfoto instapt. Alles is tot in de puntjes gestyled en het grootste deel van de klanten past ook nog eens precies in het plaatje.

Hun koffie is goed, maar wel steviger gebrand dan bij de andere zaken op ons lijstje. Dus hou je van een steviger bakkie dan is dit jouw tentje. Verder hebben ze ook een kleine sortering gebak, hippe frisdranken en matcha latte

% Arabica
Beaupassage Kiosk
53-57 Rue de Grenelle
75007 Paris France

Boot Café

Goede koffie in Parijs - Boot CaféMisschien wel het allerkleinste koffietentje waar ik ooit ben geweest. Eén tafeltje met drie kleine krukjes, nog wat krukjes langs de andere muur en een balie gevuld met koekjes waar je je koffie kunt bestellen. De meeste huiskamers zijn groter, maar wat een heerlijk zaakje is het als je eenmaal een plekje hebt weten te bemachtigen! Achter de koffiemachine een Japanse jongen die mooie kopjes koffie zet. Hij gebruikt koffie van Five Elephants, een gerenommeerde brander in Berlijn. Veel karakteristieker dan dit iniminie in Le Marais, de hippe wijk van Parijs, wordt het echt niet!

Boot Café
19 Rue du Pont aux Choux
75003 Parijs

Vier keer goede koffie in Parijs

Er zijn wel meer ‘betere’ koffiezaken in Parijs en we hebben er ook deze keer meer bezocht en in het verleden ook andere tentjes. Eigenlijk is het triest dat we dan maar met een lijstje van ‘vier keer goede koffie in Parijs’ aankomen omdat we jullie niet naar de andere willen sturen. Er is duidelijk nog een hoop te winnen op het gebied van koffie, maar een jaar of twee geleden hadden we jullie maar twee zaken aanbevolen.

Langzaamaan komt er dus verbetering. Je ziet ook meer koffieketens die ‘specialty coffee’ verkopen en mooie koffiezetapparaten hebben staan. Het is dan weer jammer dat ook daar de koffie bijna doodgeroosterd is en alle nuance er uit is verdwenen. Totdat ook deze zaken doorkrijgen dat er zoveel meer moois uit koffie is te halen zit je in elk geval bij de vier bovenstaande zaken goed voor je dagelijkse dosis cafeïne.


Zijn er koffietentjes die we hebben gemist en waar we de volgende keer zeker langsmoeten? Laat het ons weten in een reactie hieronder of via social media, je vindt ons op Facebook en Instagram.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Marcel
  16 januari 2019 at 23:00

  Ja, treurig nog steeds op gebied van specialty coffee. In iedere stad moet je echt op zoek naar een zaakje waar je een acceptabele koffie kunt drinken.
  Idem met restaurants; doorgaans kun je na het eten de koffie maar beter overslaan.

  Het is uiteraard wel maar net wat je standaard is .

  Wat drink jij thuis dan eigenlijk?

  • Reply
   noskos
   16 januari 2019 at 23:07

   Ik drink thuis voornamelijk filter koffie uit de V60, Chemex of Aeropress. Vaste brander waar ik koffie van heb is Single Estate en dan wissel ik regelmatig af met interessante koffie die ik tegenkom, Shokunin, Square Mile en dergelijke. Mijn espressodrankjes drink ik buiten de deur omdat ik geen espressomachine heb en er mensen zijn die dat veel beter kunnen ;)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.