Ontbijt

Groene thee havermout met banaan en blauwe bessen

Groene thee havermout met banaan en blauwe bessenGroene thee havermout met banaan en blauwe bessen klinkt niet echt als een voor de hand liggende combinatie. Maar het is wel een combinatie die heel goed werkt!
Ik eet regelmatig een bakje havermout. Ik ben daar ooit mee begonnen toen ik wat gezonder wilde gaan leven. Ik at nooit ontbijt en ging op zoek naar dingen die ik lekker vind, me een hele tijd energie geven en niet slecht voor me zijn. Havermout is één van die dingen. Maar telkens hetzelfde eten hou je niet vol dus heb ik al heel wat combinaties geprobeerd. Dit is de meest recente die aan mijn verzameling is toegevoegd.

Groene thee havermout is niet iets waar ik zelf op zou zijn gekomen. Ik was op Pinterest op zoek naar cake recepten met matcha, Japanse groene thee. En bij het doorspitten van de duizenden recepten zag ik opeens een recept waarbij matcha in combinatie met havermout werd gebruikt. Als je dan even verder zoekt kom je opeens heel veel verschillende recepten tegen.

Ondanks dat ik maar een theelepel groene thee gebruik komt de smaak erg goed door! Vind je het allemaal wat te heftig, wat kan voorkomen met deze thee, gebruik dan wat minder. Ik heb in mijn variant verder banaan als basis gebruikt. Met de rest van het fruit kun je spelen maar de banaan zou ik er in houden. De blauwe bessen leveren een mooi contrast met de matcha en zorgen voor een andere structuur. De maple syrup heb ik toegevoegd omdat het iets meer zoetigheid nodig had. Je kunt zeker de komende tijd wat zoeter zacht fruit zoals aardbeien en frambozen gebruik dan kun je het ook weglaten.

TIP: Ik gebruik in mijn recept gewoon melk. Maar als je dat vervangt door amandel- of rijstmelk dan is dit ook nog eens een vegan ontbijt. 

Mocht je geen winkel in de buurt hebben waar je goede matcha kunt vinden dan kun je het gewoon online bestellen bij bijvoorbeeld Hug the Tea en daar krijg je ook nog eens 10% korting als je foodaholicscoupon als kortingscode invoert tijdens je bestelling (de actie loopt t/m 15 mei 2016).

Groene thee havermout met banaan en blauwe bessen

Ingrediënten:
50 gram havermout
250 gram melk (amandel of rijstmelk voor een vegan versie)
theelepel matcha (Japanse groene thee)
kokend water
1 banaan
blauwe bessen
maple syrup (esdoornsiroop)

Bereiding:
Doe de melk en havermout bij elkaar en breng dit aan de kook. Dat kan in een pannetje op het vuur maar ook gewoon in de magnetron.
Doe de matcha in je kom en doe er iets heet water bij. Roer dit goed door, de matcha moet helemaal oplossen.
Giet de kokende havermout bij de matcha en roer weer goed door zodat echt alle matcha is opgelost.
Snij de banaan in dunne plakjes en doe deze bij de havermout.
Garneer met een handje blauwe bessen en voeg naar smaak maple syrup toe.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Bieke
    9 augustus 2016 at 14:06

    Hmm, dit recept ga ik ook uitproberen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.