Restaurants

Happyhappyjoyjoy, een mooie culinaire reis door Azië

Happyhappyjoyjoy Vorig jaar juli opende Happyhappyjoyjoy -het nieuwste culinaire avontuur van Julius Jaspers en IQ Creative- haar deuren in de Amsterdamse Bilderdijkstraat. Happyhappyjoyjoy serveert streetfood vanuit alle windrichtingen van Azië, dat kan fantastisch zijn maar ook finaal de plank misslaan.

Ik ben dol op Azië, heb door een groot aantal landen daar gereisd en ben verliefd op het eten. Ook weet ik uit ervaring dat Aziatisch eten het lekkerste is als het klaargemaakt wordt door Aziaten. Als een westerling dan een restaurant opent en streetfood gaat serveren uit verschillende landen dan word ik toch sceptisch. Gaat dat wel goed? Maar gelukkig hebben ze bij Happyhappyjoyjoy verschillende Aziatische koks aangetrokken die allemaal hun eigen stijl eten maken.

Bij aankomst werden we uiterst vriendelijk ontvangen door de hostess, we mochten een plaatsje uitzoeken aan de hoge tafels die rondom het bargebied staan want de rest van de tafels was gereserveerd. Wacht even hoor? Het is zondagmiddag twee uur! En het was gewoon druk, erg druk zelfs, goed teken!

De inrichting is modern en speels met een overvloed aan Aziatische attributen. En door de grote ramen was het er ook lekker licht.

HappyhappyjoyjoyDoor onze supervriendelijke, behulpzame en zeer attente ober werd ons netjes uitgelegd dat de porties klein zijn en het de bedoeling is dat je ongeveer drie a vier gerechtjes bestelt, dat is normaal gesproken genoeg en je kunt altijd bijbestellen.

Omdat we nog naar het theater moesten geen drank dit keer maar thee. Er zijn tien verschillende soorten om uit te kiezen en je kunt een kop of potje nemen. Verder zijn er ook Aziatische frisdranken, bier en wijnen. Bij onze thee kregen we meteen een bakje kroepoek met sausjes om mee te beginnen.

We bestelden vooraf ieder een pork belly bao. De boa was anders dan ik ooit was tegengekomen, dit leek op een soort mini hamburger bun maar dan gestoomd, qua smaak was hij verder precies hetzelfde als de gua boa die meestal gebruikt worden voor dit soort gerechtjes. Op het broodje zat buikspek, komkommerkimchi en redeye mayonaise. De plakjes buikspek waren niet zo dik als bij Momofuku-stijl pork buns maar het broodje was verder heerlijk. Geef mij vet buikspek, knapperige kimchi en een goede saus op een gestoomd broodje en mijn dag kan eigenlijk al niet meer stuk.

Pork BaoBuikspek kun je nooit genoeg hebben!

Daarna de rest van onze gerechten, 5-spiced pork belly -hé, buikspek kun je nooit genoeg hebben ;) -, Sechuan shredded beef, fried rice en pad thai.
Dit zijn gerechten die we goed kennen en we waren echt verrast door de hoge kwaliteit van het eten. Alles was goed op smaak en vooral erg authentiek.
En zoals verteld was dit alles bij elkaar gewoon genoeg maar ja, ik had op de kaart rijstpudding zien staan en dat is nou eenmaal één van mijn favoriete Aziatische desserts.

Dus rijstpudding en een mango bao voor dessert dan maar. De rijstpudding was anders dan die ik uit Vietnam en Thailand ken, minder geparfumeerd van smaak, maar niettemin heerlijk van smaak en lekker smeuïg.
De mango boa was heel apart.  Het was hetzelfde soort broodje als van de pork bao, alleen was deze niet gestoomd maar gefrituurd.  Daardoor leek het een beetje op een wentelteefje, en daar dan mango-ijs tussen, een fantastische combinatie!

Happyhappyjoyjoy had op zo veel verschillende manieren heel fout kunnen zijn, maar Julius en de mensen van IQ-Creative hebben hun huiswerk goed gedaan en de essentie van de Aziatische keuken en sfeer hier gevangen. En zo maakten we op een regenachtige zondagmiddag een mooie culinaire rondreis door Azië, gewoon in hartje Amsterdam!

Je vindt Happyhappyjoyjoy hier (en ik zou reserveren voor je gaat):
Bilderdijkstraat 158HS
1053 LC Amsterdam

Tel: 020 344 64 33

You Might Also Like

No Comments

    Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.