Cocktails & Drankjes

Hot and Stormy – met recht een pittige cocktail!

Hot and StormyHet weer wordt beter en je kunt inmiddels alweer achter glas heerlijk in het zonnetje zitten. Het is nog wel wat fris dus wat is er dan lekkerder om dat met een cocktail te doen waar je een beetje warm van wordt, zoals deze Hot and Stormy.

De officiële lancering van Foodaholics.nl was nog geen week oud of we hadden onze eerste uitnodiging voor een press event al in de pocket. Mr. Experience Creators nodigde ons uit voor de Proefparade Food of 2016. Het concept van deze events is erg leuk, bij binnenkomst krijg je een glaasje mousserende wijn en een tas. Daarna ga je de verschillende stands langs die er tijdens dat event zijn. Bij de stands kun je een praatje maken met de vertegenwoordiger, iets proeven en je krijgt wat om in je tas te stoppen zodat je thuis ook nog iets kunt proeven of maken. Alles is geheel vrijblijvend, dus als blogger hoef je er niet over te schrijven en dat past mooi bij Foodaholics. Eén van de dingen die Michella en ik op voorhand hebben afgesproken is dat we gewoon eerlijk schrijven over dingen. Of we dingen zelf kopen of krijgen, of we zelf ergens gaan eten of uitgenodigd worden, we willen daar gewoon eerlijk onze mening over kunnen geven.

En zo stonden we dus vorige week zondag in het Andaz Hotel in Amsterdam. Een schitterend hotel waar ik al meerdere keren langs was gelopen met het voornemen om er eens binnen te stappen. De inrichting is gedaan door Marcel Wanders één van onze grote ontwerpers die laatst nog een overzichtstentoonstelling had in het Stedelijk Museum en ik moet zeggen ik ben fan!

Eén van de stands waar we werden ontvangen was van La Source, zij stonden daar met een hele lijn alcoholvrije wijnen die we ook allemaal mochten proeven. Nou weten de mensen die mij kennen dat ik niet zo van de wijn ben -gewoon te weinig alcohol ;)- dus van alcoholvrije wijn word ik helemaal niet vrolijk, maar ik moet eerlijk zeggen er zaten wat mousserende wijnen tussen die prima te drinken waren. En ik kan me voorstellen als je zwanger bent of de bob en je mag geen alcohol dat zo’n glaasje dan gezelliger is dan een spa blauw.

Tijdens het proeven viel mijn oog echter op een drankje dat ik veel interessanter vond, Pimento. Pimento is een gember, tonic en chili frisdrank en ik was erg benieuwd naar hoe dat zou smaken. Gelukkig mocht ik proeven en het bleek heel erg op ginger beer te lijken maar dan met een extra kick vanwege de chilipeper.
Ginger beer wordt veel in cocktails gebruikt en dat was dus ook het eerste dat bij me opkwam. De klassieker op dat gebied is de Dark and Stormy, die traditiegetrouw met Gosling rum wordt gemaakt. Dat ik niet de enige was die die link maakte bleek wel uit het foldertje dat ik mee kreeg met een aantal cocktail recepten erop, de variant met Pimento hebben ze de Spicy and Stormy genoemd en daar gaat een willekeurige spiced rum in.

Ik wilde nog een stapje verder gaan om deze cocktail nog meer pit te geven. Ik heb verse gember toegevoegd, deze gember “muddle” je in het glas. Muddling is niets anders dan pletten. Bij mojito’s doe je dit ook met de munt. Je hebt daar speciale muddlers voor, het kan ook met een barlepel maar je kunt het ook prima met de achterkant van een houten lepel doen hoor.
En dan de rum, ik heb in de kast een fles spiced rum van Ron de Jeremy staan. Ja, ik weet het, beroemdheden die hun naam aan een product verbinden, meestal is het uiteindelijke product dan niet veel. Maar de rums van oud-pornoster Ron Jeremy zijn erg lekker. En met zo’n rum mag een cocktail wel een eigen naam hebben. Ik zat door Ron eerst te denken aan Hot and Sweaty maar ja, daar verkoop je natuurlijk geen cocktail mee ;) Dus het is uiteindelijk de Hot and Stormy geworden, een pittige variatie van de Dark and Stormy, een cocktail waar je het echt warm van krijgt!

Hot and StormyHot and Stormy

Ingrediënten:
2 cl Ron de Jeremy Spiced rum
schijfje gember (ongeveer een centimeter)
sap van een limoen
Pimento

Bereiding:
Doe de gember in een longdrinkglas en muddle dit fijn.
Schenk de rum en het limoensap erbij en vul het glas met ijsklontjes.
Vul het glas op met pimento.
Garneer de hot and stormy met een schijfje limoen.

Zoals je misschien al dacht, het flesje Pimento heb ik gratis gekregen. Voor het schrijven van deze review krijg ik geen vergoeding en alle meningen zijn van mijzelf.

You Might Also Like

Geen Reacties

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.