Koffietentjes & Tearooms Winkels

Hug the Tea -Japanse theebar en -winkel in Den Haag

Hug the Tea Op Instagram liep ik tegen Hug the Tea aan. Een gespecialiseerd Japans theewinkeltje? In de Haagse binnenstad? Waarom kende ik dat niet dan? Nou, omdat het nog niet zo gek lang open is. Ik was voornamelijk geïnteresseerd omdat ik op zoek was naar een goede Matcha om ijs van te maken. En dat bleken ze te hebben. Maar het winkeltje was zo apart en de producten zo bijzonder dat het me leuk leek om er een speciaal stukje aan te wijden op Foodaholics.

En zo gingen Michella en ik langs bij Claire en Lisa -de twee zussen die samen Hug the Tea vormen- voor een thee- en chocoladeproeverij. Hug the Tea is gevestigd in een zeer karakteristiek pandje op de hoek van de Oude Mol- en Nobelstraat, midden in het Haagse Hofkwartier. Het interieur is licht en clean. Langs één kant vind je allerlei mooie accessoires om je thee in te zetten en te serveren. Aan de andere kant kun je in het raam aan een grote tafel zitten om van je thee te genieten. Aan het einde zit de teabar waar je je bestelling kunt plaatsen.
Thee is te bestellen per kop of per pot, maar ook als shot en dan is er ook nog iets te snoepen voor bij je thee, zoals Matcha cake of chocolade. En als het zonnetje straks echt gaat schijnen kun je ook buiten je kopje thee drinken.

Hug the TeaClaire en Lisa kwamen in Duitsland op een beurs in aanraking met Japanse thee. Vooral het mooie, pure product, het productieproces en de liefde van de theeboeren voor hun thee sprak hen aan. En toen dit pandje vrijkwam grepen zij hun kans om een exclusieve teabar te beginnen. De theeën die ze schenken en verkopen zijn allemaal biologisch en A-Grade, de hoogste kwaliteit dus.

Ik had Michella meegevraagd naar de proeverij omdat zij nou eenmaal mooiere foto’s kan maken maar ook omdat ik eigenlijk niet van de groene thee ben, althans dat dacht ik altijd.
Er was één thee waar ik in geïnteresseerd was en ja, de rest is groene thee, dus niet echt lekker. De thee die ik graag wilde proeven was de Houjicha een thee die anders is dan andere groene theeën omdat na het stomen de blaadjes worden geroosterd. Michella kreeg de Guricha, een vrij zeldzame Japanse thee, maar 3% van de totale theeproductie uit Japan.

Hug the TeaMijn thee was dan wel een groene thee maar door het roosteren was de smaak veel notiger geworden en ik moet je zeggen dat ik hem erg lekker vond.
Ook proefde ik even de thee van Michella, gewoon omdat ik altijd graag nieuwe dingen proef. Maar wacht even, dit was toch “gewoon” groene thee? Dat zou toch een beetje licht en vlak moeten smaken? Niks van dat, wat een smaak zeg! Voor mij lijkt deze thee op een soort Matcha light variant qua smaak, het gaat iets richting zeewier maar net niet zover dat het me tegenstaat om te drinken. Het is van nature een vrij zoete thee en eigenlijk zit in deze thee precies de smaak die ik lekker vind in chocolade en ijs met Matcha, heerlijk!

Bij deze theeën kregen we Matcha cake die speciaal voor Hug the Tea wordt gebakken. De kleur gaf hooggespannen verwachtingen, maar de Matcha smaak was vrij subtiel, misschien ook door de twee mooie theeën die we erbij proefden.

Hug the TeaVoor de tweede theeronde proefden we de Genmaicha, een mengsel van Sencha (groene thee) en geroosterde bruine rijst. De dames omschreven de smaak als popcorn. Voor mij was het Kelloggs Rice Krispies, of van die gepofte rijst die je ook weleens in chocolade tegenkomt.
En dan gebeurt er iets raars in je hoofd, je drinkt iets dat je normaal eet en op de één of andere manier ervaarde ik deze thee meer als eten dan als een drank. Vreemd hoe associaties soms werken. Maar ook deze thee vond ik lekker.

Hug the TeaBij deze ronde thee zat een selectie van Ooievaer chocolade. Deze chocolade wordt speciaal voor Hug the Tea in Frankrijk gemaakt door een chocolade atelier. Er zijn veel smaken zoals puur met rozenblaadjes en peper, curry en amandel en hazelnoot, melk met een pralinevulling van pistache of karamel-zeezout. Ook is er witte chocolade met kokos, pecan of amandelen. Allemaal erg lekker!
Dan zijn er ook nog croustines, gemaakt van krokante crêpes in de smaken wit/kokos, melk/karamel en puur/sinaasappel, mijn favoriet.

Ik heb best wel wat groene thee geprobeerd en gedronken en had altijd zoiets van, leuk, maar doe mij maar gewoon zwarte thee. Maar door deze mini-proeverij kwam ik er achter dat niet alle groene theeën hetzelfde zijn en dat er dus best varianten zijn die je kunnen verrassen. En zo verlieten zowel Michella als ik die middag de winkel met een zakje Guricha omdat die heel erg lekker was.

Dus als je in Den Haag bent en je hebt trek in een mooie en vooral ook bijzondere kop thee met een lekker chocolaatje of iets anders erbij, loop dan zeker even binnen bij Claire en Lisa. Of als je een keer meerdere soorten wilt proberen hou dan hun social mediakanalen in de gaten want ze organiseren ook regelmatig proeverijen en thee/food pairings.
Ik loop binnenkort even langs voor een zakje  Genmaicha (met de geroosterde rijst) omdat die om de één of andere reden op de gekste momenten door mijn hoofd spookt sinds dat ik hem heb geproefd ;)

Via Foodaholics bestellen met korting bij Hug the Tea!

Woon je nou niet echt om de hoek bij Hug the Tea en wil je deze theeën toch proeven? Dan is er geen man overboord hoor, ze hebben sinds kort ook een webshop waar je al deze mooie theeën maar ook accessoires en serviesgoed kunt bestellen. En wij hebben een kortingscode gekregen zodat jullie met 10% korting kunnen bestellen. Als je zo’n heerlijke thee of mooie theepot gaat bestellen gebruik dan de kortingscode: foodaholicscoupon (de actie loopt t/m 15 mei 2016).

Hug the Tea
Oude Molstraat 16
2513 BB Den Haag

http://www.hugthetea.com

You Might Also Like

No Comments

    Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.