Chocolade

Johnny Doodle Dark Salty Fudge

Johnny Doodle Dark Salty FudgeDat we niet alleen maar het topsegment van de chocoladerepen proeven blijkt wel uit deze Johnny Doodle dark salty fudge reep. Ook zijn we geen chocoladeblog hoor, maak je geen zorgen! Maar er waren gewoon een hoop chocoladenieuwtjes de afgelopen tijd. Zo zag ik de repen van Johnny Doodle langskomen op de sociale media en die trokken meteen mijn aandacht. Johnny Doodle is een Rotterdams bedrijf dat karamels en chocoladerepen maakt. Ik kende ze niet en was dus meteen benieuwd naar hun chocoladerepen. Op de vraag of ik ze een keer mocht proberen kreeg ik meteen een positief antwoord en na een paar dagen achter de brievenbus liggen wachten viel er een zware envelop met twee repen op mijn hoofd.
Dat die envelop zwaar was komt omdat één reep 180 gram weegt! Dat is andere koek dat de meeste bean-to-bar repen die ik meestal eet, die zitten zo tussen de 60 tot 90 gram.
Wij kregen de Dark Salty Fudge en de Milk Amaretti repen om te proeven. De review van de melkchocoladereep houden jullie tegoed, we beginnen met de Johnny Doodle Dark Salty Fudge.

Buiten dat het een zware reep is valt meteen op dat de verpakking erg leuk is gedaan, mooi dik papier met allerlei grappige kreten erop. De binnenkant van de wikkel is ook bedrukt met de boodschap dat deze bonen afkomstig zijn van direct trade en dat van elke reep 10 cent ten goede komt aan het opleiden van de cacaoboeren. Met dit geld wordt ze geleerd hoe ze hun productiemethoden milieuvriendelijker kunnen maken.

Johnny Doodle Dark Salty FudgeDan de reep zelf, die is dik, stoer, met stukjes fudge aan de onderkant. Aan de bovenkant het Johnny Doodle logo en geen breekpatroon. Johhny vindt dat je je reep gewoon stuk moet slaan en had zelfs een actie lopen waarbij je een pakket repen kon winnen met het leukste filmpje waar je dat stukslaan op laat  zien.

En dan het belangrijkste, de smaak! Dit is geen bean-to-bar, single origin reep en daar ga ik het dan ook zeker niet mee vergelijken want dat zou niet eerlijk zijn. De chocolade smelt mooi en de stukjes fudge blijven over. Die zijn lekker en zacht. Het zoute ben ik in de hele reep niet tegengekomen, dus dat had wat mij betreft wel van de wikkel af gemogen. De chocolade is -ondanks dat het een pure reep is- erg zoet en de fudge versterkt dat nog eens.

Op zich een lekkere reep voor de zoetekauwen onder ons. Hier was hij zo verdwenen maar voor mij persoonlijk had er wel een tikkeltje meer of grover zeezout in gemoeten om het wat spannender te maken.

Johnny Doodle heeft deze reep ter beschikking gesteld. Voor het schrijven van deze review krijg ik geen vergoeding en alle meningen zijn van mijzelf.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Ellen
    15 september 2016 at 19:35

    Wat mij betreft best chocolate ever! Maar ik zet mijn vraagtekens bij het ‘direct-tradeprincipe’. Er is niks te vinden over die zogenaamde Johnny Doodle coöperatie. Als dit één grote farce blijkt te zijn, boycot ik meteen al hun producten. Je eindnoot is briljant :)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.