Bij een goede cocktail horen zeker deze kerststerren kaaskoekjes. Het recept komt van Christine Abbott die onder de naam Winter Monroe blogt, ik kwam haar koekjes op Pinterest tegen. Ik heb haar recept gehalveerd omdat ik 48 kaaskoekjes een beetje veel vind. De cocktail is namelijk het begin van onze kerst met een uitgebreid diner en het is zonde om dan zoveel koekjes te eten en geen plek meer te hebben voor de rest van de maaltijd. Maar als je veel gasten krijgt en meer koekjes nodig hebt verdubbel dan gewoon onderstaande ingrediënten.
Kerststerren kaaskoekjes
Ingrediënten:
90 gram bloem
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel knoflookpoeder
1/4 theelepel uienpoeder
42 gram boter in blokjes
115 gram scherpe cheddar of oude kaas, geraspt
1 eidooier
1 eetlepel water
Bereiding:
Leg op 2 bakblikken bakpapier.
Doe de bloem, zout, knoflook- en uienpoeder in een keukenmachine en meng samen. Voeg de boter toe en meng tot het met de eerdere ingrediënten is samengevoegd.
Nu kan de kaas erbij en daarna de dooier en water. Zorg dat het deeg een bal gaat vormen en als dat gebeurd is haal het deeg dan uit de machine.
Kneed het met je handen nog een aantal keren. Als je bovenstaande hoeveelheden hebt aangehouden doe het deeg dan tussen twee vellen bakpapier. Bij een dubbele hoeveelheid moet je het deeg in twee porties verdelen.
Rol het deeg uit tot het een centimeter dik is, verwijder het bovenste vel bakpapier en steek met de vorm de kaaskoekjes uit. Plaats ze op de bakplaat, strooi er nog een beetje van de geraspte kaas over en zet de bakplaat 15 minuten in de vriezer.
Verwarm in de tussentijd de oven voor op 160 graden Celsius.
Haal de koekjes uit de vriezer en bak ze 20-25 minuten. Laat ze afkoelen op een rek en doe ze daarna in een luchtdichte trommel.
Je kunt deze koekjes niet heel lang bewaren, door het vet uit de kaas worden ze al snel zacht.
No Comments