Winkels

Marché 010: Rotterdams nieuwste markthal is klein maar fijn

Marché 010Een paar weken geleden ging hij open: Marché 010, de nieuwste markthal van Rotterdam. Marché 010 is gelegen aan de Vijferhofstraat in het Zomerhofkwartier, nabij de Hofbogen. Dit eens verpauperde bedrijventerrein wordt langzamerhand omgetoverd tot een van de tofste buurtjes van Rotterdam. Nieuwe initiatieven schieten er als paddenstoelen uit de grond. In het voorjaar van 2017 opende bijvoorbeeld ook Eurotrash Brewery zijn deuren aan de Vijverhofstraat en een stukje verderop schenkt Man met Bril al een hele tijd de lekkerste koffie van Rotterdam. In tegenstelling tot die ene andere markthal zul je hier geen architectonische hoogstandjes vinden. Marché 010 is gevestigd in een oude metaalwerkplaats.

Sowieso is eigenlijk de enige overeenkomst met de Groentengrot dat er sprake is van een hal waar je dingen kunt kopen. Marché 010 is niet bedoeld als toeristische hotspot, maar richt zich juist echt op de buurt. Letterlijk. Je kunt er terecht voor je dagelijkse boodschappen, gekocht bij ondernemers uit de directe omgeving. Maar ook tijdens de verbouwing probeerde Marché 010 al van toegevoegde waarde te zijn, door hangjongeren te betrekken bij de kluswerkzaamheden. In de toekomst hoopt Marché 010 die verbindende werking nog verder uit te bouwen als een soort broedplaats voor startende ondernemers.

Diversiteit

Marché 010De ondernemers in de hal zijn heel divers. De jongste ondernemer is pas 18 en verkoopt gebak. Wij kochten er een heel klein gebakje voor 80 cent wat echt heerlijk was! De oudste ondernemer is 76 en voorheen de eigenaar van een succesvol Indonesisch restaurant. Hij verkoopt nu kant-en-klare Indonesische maaltijden. Verder kun je er terecht voor verse vis, kaas en brood. Echt dagelijkse boodschappen dus. In dit markthalletje geen horeca (hoewel je er wel even kunt zitten om je gebakken visje op te eten) en ook geen hippe koffie of lokaal gebrouwen biertjes. Die zijn verderop al te vinden.

Marché 010Stiekem vind ik het wel een beetje jammer dat de hal relatief klein is. Het concept is zo mooi en zoveel meer in de buurt van hoe ik vind dat een markthal hoort te zijn, maar het formaat doet toch een beetje af aan de ervaring. Nu ben ik ook wel erg verwend met al die mooie markthallen op reis! Desalniettemin denk ik dat Marché 010 een fijne aanwinst is voor de buurt. De prijzen zijn fijn, de ondernemers bekend en supervriendelijk. Als ik in Noord zou wonen zou het zeker onderdeel worden van mijn boodschappenrondje!

Update augustus 2018: Hoewel Marché 010 veelbelovend begon heeft de charmante kleine markthal het helaas niet gered en is Marché 010 inmiddels failliet verklaard.

You Might Also Like

Geen Reacties

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.