Brood & Gebak

Meringues van Holtkamp uit de Magimix Cook Expert

Meringues van HoltkampSoms heb je eiwit over, bijvoorbeeld als je matcha ijs of gele room hebt gemaakt. We nemen ons dus ook telkens weer voor om er iets mee te maken, bijvoorbeeld deze meringues van Holtkamp.
Vaak staan de eiwitten in koelkast en negen van de tien keer vergeten we ze en dan staan ze zo lang dat we ze maar weggooien. Hartstikke zonde natuurlijk, dus vandaag moest het er dan eindelijk van komen.

In het bij de Magimix Cook Expert behorende boek staat een groter recept voor meringues met kersencompote, maar zoveel eiwitten hadden we nou ook niet. Daarom hebben we het Holtkamp recept uit ‘De Banketbakker‘ aangehouden. Wel hebben we een veel langere baktijd dan de daarin genoemde 40 minuten genomen, namelijk een uur en drie kwartier. Het resultaat waren heerlijke meringues die we zeker nog vaker gaan maken, vooral omdat het opkloppen van de eiwitten prima in de Magimix ging. Bovendien heb je niet veel nodig om ze te maken, namelijk maar vier ingrediënten.
Mocht je niet in het bezit zijn van een Magimix klop dan de eiwitten minimaal tien minuten in een schone schaal.

Neem als je ze eet er een kop thee bij, want ze zijn super zoet en die zoetigheid spoel je dan lekker weg.

Meringues van Holtkamp

Ingrediënten:
3 eiwitten van grote eieren
mespuntje zout
150 g fijne suiker
100 g poedersuiker

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 110°C.
Bevestig de eiwitklopper in de schone en droge rvs-kom. (Om er zeker van te zijn, dat de kom schoon is gebruik je citroensap om de kom even te ontvetten, dat haalt alle vet van de kom. )
Doe alle ingrediënten in de kom en stel het EXPERT programma in op 10 minuten, snelheid 5, temperatuur 50°C. Neem 5 seconden na aanvang van het programma de dop van de deksel.
Leg bakpapier op een bakplaat en schep hier hoopjes op. Wij hebben de groentenlepel gebruikt dan krijg je mooie grote meringues.
Zet ze in de oven voor 1,5 à 2 uur, ze zijn gaar als ze gemakkelijk van het bakpapier loslaten.
Laat de meringues van Holtkamp na het bakken in de oven afkoelen met de ovendeur op een kier.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Stephanie Hazelhoff Heeres
    29 juni 2017 at 17:10

    Je kunt eiwitten prima invriezen, doe het dan per ei/portie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.