Kookboeken

New York Kerstmis Bakboek van Nieschlag en Wentrup

New York Kerstmis BakboekIn 2015 begon in de leukste stad van de VS het Foodaholics avontuur. Daar werden de plannen gesmeed om een blog te beginnen, maar dan wel een blog met wat meer allure. Met andere woorden over de betere dingen des levens, betere chocolade, betere drankjes, beter eten, leuke reisverslagen met goede (eet)tips en af en toe een boekrecensie. Onder het genot van een prima lunch bij een van de restaurants van Momofuko werd daar Foodaholics geboren. Nu ligt er in de winkel een nieuw bakboek getiteld ‘New York Kerstmis Bakboek’ en zo’n boek mag in onze verzameling natuurlijk niet ontbreken.

De foto’s brengen zoveel herinneringen bij ons naar boven van trips die we ook in de winter naar New York hebben gemaakt. Er is niets leuker dan er te zijn als de grote kerstboom bij Rockefeller Plaza wordt ontstoken en om de prachtige etalages te bewonderen. Dit boek staat vol met mooie foto’s van een besneeuwde en versierde stad, Julia Cawley heeft deze gemaakt.
Schrijvers van dit boek zijn Lisa Nieschlag en Lars Wentrup. Lisa is ontwerpster en fotografe en Lars is ontwerper en illustrator. Samen zijn ze eigenaar van een bureau voor communicatiedesign. Julia en Lisa hebben Liz & Jewels, een populair receptenblog. Ook organiseren ze internationale foodstyling- en fotografieworkshops.

New York Kerstmis Bakboek – Inhoud

Het New York Kerstmis Bakboek geeft een beschrijving van ‘Sweet Christmas Cookies, Holiday Cakes en Christmas Breakfast’.
In de eerste categorie staan 18 recepten waaronder sneeuwvlokken met zure room, sneeuwbalkoekjes, biscotti met pistachenoten en cranberry’s en gingerbread mannetjes.

New York Kerstmis BakboekDe Holiday Cakes waaronder pies, cupcakes en cakes vallen bestaan uit 11 recepten. Je vindt er een gingerbread perencake, upside-down cake met cranberry’s en red velvet kerst cupcakes.
In het ontbijtdeel staan ook 11 recepten beginnend met banaan pecan wafels, babka met kaneel en walnoten, muffins, broodpudding en eindigend met challah buns.
Bij elk recept staat een mooie foto van het baksel, bij de koekjes hoeveel stuks je ongeveer maakt en hoe je ze het beste kunt bewaren. Bij de overige recepten staat vermeld welke bakvorm* je moet gebruiken en bij alles staat een duidelijke omschrijving.

*een aantal keren is dat foutief vermeld, onder de ingrediënten staat dat je boter voor de springvorm nodig hebt terwijl het een recept is voor mini pies. In de omschrijving staat wel de juiste vorm. Hetzelfde geldt voor de bread pudding waar geen springvorm, maar een ovenschaal wordt gebruikt.

Heerlijke foto’s van New York met kerst

De recepten worden afgewisseld met foto’s van New York rond Kerstmis. Wij waren daar op die gedenkwaardige 11de december 2015 toen ons blog het licht zag. Dit boek is een zoete herinnering aan dit heuglijke feit.

New York Kerstmis BakboekDaar past trouwens wel een kanttekening bij, want toen lag er helemaal geen sneeuw. Sterker nog, we konden in een t-shirt naar buiten, het leek wel lente. Maar goed, als je wilt genieten van een winterse stad met traditionele baksels voor de Kerst dan is dit boek een aanrader. Schaf het nu aan dan heb je alle tijd om wat lekkers uit te zoeken en dat tijdens de Kerstdagen aan je familie en vrienden voor te schotelen.

New York Kerstmis Bakboek

Lisa Nieschlag Lars Wentrup
Uitgever: Snor, Uitgeverij
ISBN: 9789463140379
Te koop bij je favoriete boekhandel en natuurlijk online bij Bol.com

You Might Also Like

No Comments

    Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.