Cocktails & Drankjes

Passievrucht champagnecocktail, een tropische Hugo!

Passievrucht ChampagnecocktailWe vierden met de Ouwe Taartenclub het begin van het nieuwe jaar met een overheerlijke passievrucht champagnecocktail. Omdat we voor een taartje passievruchtpuree nodig hadden en we veel meer puree moesten kopen dan we nodig hadden gingen we op zoek naar een cocktail met passievrucht en champagne. Deze heerlijke cocktail was het eindresultaat, hij lijkt op een Hugo, maar dan tropisch.

Nou kan ik me zo voorstellen dat je niet zo’n pot passievruchtpuree in de koelkast hebt staan die snel op moet omdat er anders gras op groeit. Geeft helemaal niets, je kunt dit heel goed met verse passievruchten maken. Doe de pulp dan wel even door een zeef om de pitjes eruit te halen.

Het recept vonden we op Pinterest en is van Hein van Tonder, een Zuid-Afrikaanse fotograaf, schrijver en stylist. En we zijn blij dat hij dat daar deelde. Want niet alleen was dit een prima cocktail om het nieuwe jaar mee in te luiden, maar dit is ook zeker een cocktail die we in de zomer gaan maken. Misschien wel in een kan met veel ijs als een soort sangria.

Als je de vlammende passievrucht als garnering gebruikt zorg dan voor een over proof rum, dat is een rum met een hoog alcoholpercentage. Wij gebruikten Lemon Hart 151. Deze rum brandt als je hem aansteekt en een “normale rum” doet dat niet.

Passievrucht champagnecocktail (14 cocktails)

Ingrediënten:
2 flessen champagne, maar cava of prosecco is ook lekker

Voor de passievruchtsiroop:
240 ml water
200 gram suiker
120 ml passievruchtpulp
sap van een halve citroen
½ theelepel citroenzuur
¼ theelepel zout

Ter garnering (optioneel):
7 passievruchten
over proof rum

Bereiding:
Doe alle ingrediënten voor de passievruchtsiroop in een pannetje, zet dat op middelhoog vuur en roer tot de suiker is opgelost.
Breng dan aan de kook.
Als het gekookt heeft doe je het gas uit en laat de vloeistof afkoelen.
Proef of er eventueel nog iets citroensap bij moet.

Voor de passievrucht champagnecocktail vul je een glas met 4 à 5 ijsblokjes
Neem 30 ml passievruchtsiroop en schenk daar 90 ml champagne of ander bubbels op, roer voorzichtig door en je hebt een verrukkelijke frisse cocktail.

Om de cocktail in stijl te garneren snij je de passievruchten doormidden, haal er iets van het vruchtvlees uit en leg in elk glas een helft. Giet 1,5 theelepel rum in de passievrucht, steek aan en serveer meteen.

Dit recept is genoeg voor 14 cocktails en vind je dat teveel voor één keer bewaar de passievruchtsiroop dan in een fles of luchtdicht bakje. In de koelkast blijft het een maand goed.
Mocht je nou niet van alcohol houden dan werkt dit ook prima met Spa rood.

You Might Also Like

No Comments

    Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.