Cocktails & Drankjes

Rabarbersiroop met limoen en citroengras

RabarbersiroopHet is rabarberweek op Foodaholics! De hele week zullen we elke dag een recept delen waarin rabarber de hoofdrol speelt. We trappen af met dit recept voor een zomerse rabarbersiroop met citroengras en limoen. Met spa rood en wat ijsblokjes is dit echt een perfect drankje voor een zomerse dag. En daarvan hopen we er de komende tijd nog héél veel te mogen begroeten. 

Tot mijn grote schaamte moet ik bekennen dat ik tot vorige week nog nooit iets had gemaakt met rabarber. Nog nooit! Ergens heb ik een jeugdtrauma opgelopen als het om rabarber gaat. In mijn hoofd leefde dus het idee dat ik geen rabarber zou lusten. En een beeld van héél zuur en draderig. Ik vermoed dat ik ooit rabarbercompote heb gegeten die niet helemaal goed klaargemaakt was. Verleden jaar zag ik tijdens het rabarberseizoen ineens zoveel lekkere recepten voorbij komen en nam ik me voor om er het volgende seizoen toch eens iets met rabarber te gaan doen. Helemaal omdat ik inmiddels ook al tijden verslaafd ben aan de rhubarb & rosehip siroop van Mr. Fitzpatrick.

Ook Noskos bleek nog nooit iets gemaakt te hebben met rabarber en at het tot vorig jaar zelfs nog nooit. Foodaholics van niks zijn we! En dus nemen we nu revanche met een week lang rabarberrecepten.

Dit recept voor rabarbersiroop is afkomstig uit het boek ‘Limonade, fris & snacks‘ van Tove Nilsson. Dit boek staat bomvol recepten om zelf aan de slag te gaan met het maken van frisdrank, limonades en bijpassende snacks uit alle hoeken van de wereld. Een aanrader!

Rabarbersiroop met limoen en citroengras

Ingrediënten
Voor ongeveer 750 ml
1 stengel citroengras
500 gram rabarber
325 gram kristalsuiker
400 ml water
200 ml versgeperst limoensap (ongeveer 6 flinke limoenen)

Bereiding
Kneus de stengel citroengras met de achterkant van een mes. Snijd hem in reepjes en breng de citroengras, rabarber, suiker en 400 ml water in een (steel)pan aan de kook.

Laat alles doorkoken tot de rabarber zacht en gaar is. Haal dan de pan van het vuur en leg er een schone theedoek overheen. Laat alles afkoelen.

Roer vervolgens het limoensap door het mengsel. Zeef daarna alles eerst door een fijne zeef en daarna door een schone, uitgespoelde theedoek of een stuk kaasdoek. Giet de siroop in schone glazen flessen en bewaar het in de koelkast.

 

You Might Also Like

No Comments

    Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.