Evenementen Streetfood

Reizende Sterren Festival op de Pier van Scheveningen

Reizende Sterren FestivalDit weekend bezocht ik het Reizende Sterren Festival op de Pier van Scheveningen.
Na een tijd leeg te hebben gestaan is de Pier weer wat opgeknapt -ik zeg bewust ‘wat’ want er mag nog wel het e.e.a. aan gebeuren- en is er een aantal leuke hippe tentjes op neergestreken. Dit weekend werden de vaste restaurantjes uitgebreid met food trucks tijdens het eerste Reizende Sterren Festival. Verder was er street art, waren er workshops en activiteiten voor de kinderen. Maar daar kwamen we niet voor, we kwamen voor het eten.

Wat/waar aten wij tijdens het Reizende Sterren Festival?

Reizende Sterren FestivalEén van de vaste tentjes op de pier is The Rough Kitchen, een barbecuerestaurant van Jord Althuizen en Marcus Polman. Jord heeft ook een zeer succesvol barbecuecateringbedrijf, Smokey Goodness. En één van de food trucks -nou ja kraampje want niet iedereen kon met z’n truck naar binnen- was van Smokey Goodness en verkocht chili con BBQ met pulled pork, pulled beef en black angus chunks. Een erg smakelijke chili, zeer rijk gevuld met vlees, goed op smaak en prima passend bij het gure weer buiten.

Reizende Sterren Festival

Reizende Sterren FestivalEn omdat we toch in de barbecue hoek zaten meteen maar even de ribs bij The Rough Kitchen geprobeerd en wat van het heerlijke zolderspek dat ik kende van een eerder bezoek aan de Foodhallen in Amsterdam. Ik kreeg een soort mixed platter met een half rack ribs, paté, rilette, zolderspek en brood. Die ribben moeten we maar snel vergeten, Smokey Goodness had zijn dag duidelijk niet want ik kan me niet voorstellen dat dit de bedoeling was. Jord was dat trouwens met me eens toen hij de foto op facebook zag. De rest was verder heerlijk met de zolderspek wederom als winnaar, wat is dat spul toch lekker!

Reizende Sterren FestivalNa de barbecue zochten we het een beetje meer in de Mexicaanse hoek met de fish taco van MILF. En nee, MILF staat niet voor wat jij denkt viespeuk, het betekent Man, I Love Fish. En mocht je de term MILF niet kennen google hem dan eens, maar doe dat dan niet op je werk ;) Fish Taco’s komen oorspronkelijk uit Baja California, het schiereiland in het westen van Mexico en qua sfeer had MILF daar leuk op ingespeeld met een vrolijk gekleurde caravan zoals je die daar ook op het strand aan zou kunnen treffen.
Reizende Sterren FestivalDe taco was lekker! Gefrituurde koolvis in een zachte corn tortilla met kool, en chipotlemayonaise. Ook hebben we meteen maar de habañerosaus erbij gedaan, we houden wel van pittig. Waar ik dan meteen blij van word is dat het een echte maïstortilla is. Vaak wordt een tortilla van tarwebloem gebruikt hier maar een tortilla van maïs geeft het geheel meteen een veel authentiekere smaak. De vis was goed gefrituurd, niet te vet, en de beide sauzen gaven de taco precies genoeg hitte. Heerlijk!

Reizende Sterren FestivalHierna was het tijd voor burgers van Firma Pickles, één van de vaste tentjes op de pier. We deelden de Hot Jalapeño Burger en de Pickles XXL Deluxe. De burger met jalapeño’s vond ik tegenvallen. Ondanks de Madame Jeanette piccalilly was hij niet echt pittig en eigenlijk was de verhouding een beetje zoek tussen het vlees en brood/toppings. Bij een burger wil ik in eerste instantie vlees proeven en bij deze burger was het vooral veel vulling. 
De XXL burger had twee burgers en dat maakte het broodje een stuk beter in balans en meteen ook veel lekkerder.

Reizende Sterren FestivalAls afsluiter kochten we nog wat van de cocos pastries van Madame Cocos een charmante food truck waar verse kokosmakronen in exotische smaken als rum-rozijnen en gember-peper worden gebakken.

Ik had me voorgenomen om niet bij de vaste restaurantjes op de Pier te gaan eten omdat we daar ook buiten het festival terecht kunnen. Maar omdat de keuze van dingen waar onze interesse ligt beperkt was kwamen we daar ongemerkt toch terecht. Nou ja, misschien dat bij een volgende editie van het Reizende Sterren Festival de keuze nog veel groter wordt, op de Pier is in ieder geval nog genoeg ruimte!

You Might Also Like

No Comments

    Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.