Soepen

Rode currysoep met pastinaak, wortels en zoete aardappel uit de Magimix Cook Expert

Rode currysoep

Toen ik eind december de Magimix Cook Expert op mijn aanrecht parkeerde had ik nooit gedacht dat ik ineens veel vaker soep zou eten. Toch blijkt dit absoluut het geval, het is zó makkelijk om even snel een soepje in elkaar te draaien! Deels hangt dit ook wel samen met mijn streven om minder voedsel te verspillen. Ongemerkt gooien we echt zo ontzettend veel eten weg, dat mag echt wel een beetje minder! Soep is dan een ideaal middel voor het verwerken van restjes groenten.

Deze soep is ook zo’n “restjessoep”. Van een ovenschotel had ik nog flink wat pastinaak, zoete aardappel en wortels over en ik had geen zin om nog een keer hetzelfde te maken. In de koelkast had ik ook nog wat rode currypasta en zo werd deze rode currysoep  geboren.

Zoete aardappels en wortels zijn heel goed te combineren in een wat pittiger gerecht, zoals curry. De pastinaak in dit recept geeft er een extra twistje aan door zijn anijsachtige smaak. Natuurlijk heb je voor het maken van deze soep niet per se een Magimix Cook Expert nodig. Gewoon ‘ouderwets’ in een pan gaat ook prima!

Rode currysoep met pastinaak, wortels en zoete aardappel

Ingrediënten
2 zoete aardappels
4 wortels
1 pastinaak
2 teentjes knoflook
1 sjalot
stukje gember (ongveer 3cm)
1 eetlepel rode currypasta
500 – 700 ml groentenbouillon
zout en peper
olijfolie
lenteuitjes of koriander (optioneel, ter garnering)
kokosmelk (optioneel, ter garnering)

Bereiding in de Magimix Cook Expert
Schil de zoete aardappels, de wortels en de pastinaak en snijd in blokjes.

Snij de sjalot in tweeën, de gember en de tenen knoflook doormidden en doe ze in de RVS-kom. Stel het EXPERT-programma in op 20 seconden/snelheid 13, zonder verwarmen en snipper zo de ingrediënten. Schraap de ingrediënten van de wand af en herhaal indien nodig.

Voeg wat olijfolie toe en stel het EXPERT-programma in op 3 minuten/snelheid 1A/100 °C. Voeg de currypasta toe en snel het EXPERT-programma in op 2 minuten/snelheid 1A/100 °C.

Doe dan de in blokjes gesneden aardappels, wortels en pastinaak in de kom, samen met 500ml groentenbouillon. Stel de Cook Expert in op het programma voor roomsoep. Als de soep aan het eind van het programma te dik is, kun je nog wat extra bouillon toevoegen.

Breng op smaak met wat zout en peper garneer de rode currysoep in de kommen met wat lenteuitjes, koriander en/of kokosmelk. Lekker met naan!

Bereiding zonder de Magimix Cook Expert
Schil de zoete aardappels, de wortels en de pastinaak en snijd ze in blokjes. Snipper de sjalot. Snijd de gember en knoflook fijn.

Laat wat olijfolie in een soeppan warm worden en bak dan de sjalot, gember en knoflook op een medium hoog vuur tot ze geuren en lichtbruin zijn. Voeg de rode currypasta toe en bak deze een minuut of twee mee. Vervolgens voeg je de groenten en de bouillon toe en breng je alles aan de kook. Laat de groenten een minuut of 20 á 30 koken tot ze mooi zacht zijn. Pureer dan de soep met een staafmixer. Als de soep te dik is, voeg dan nog wat extra bouillon toe.

Breng op smaak met zout en peper en garneer de rode currysoep in de kommen met wat lenteuitjes, koriander en/of kokosmelk. Lekker met naan!

De Cook Expert is ons ter beschikking gesteld door Magimix. Voor het testen van dit product krijgen wij geen vergoeding en alle meningen zijn van onszelf.

You Might Also Like

Geen Reacties

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.