Cocktails & Drankjes

Slush van gin en rode grapefruit

slush van gin en rode grapefruitHet lijkt er niet zo op, maar het is écht nog zomer! We hebben al een tijdje dit recept voor een volwassen versie van de slush puppy klaarstaan, in afwachting van mooi weer. Maar als dat dan niet wil komen… delen we het gewoon toch! Dus zet een lekker zomers muziekje op, trek een korte broek aan, doe desnoods de verwarming aan en geniet van deze slush van gin en rode grapefruit.

We kennen natuurlijk allemaal de klassieke gin tonic, waar we inmiddels allemaal massaal mee op het terras zitten. Helemaal niks mis mee (wij drinken er ook zéér graag eentje), maar er kan nog veel meer met gin. Gin en grapefruit zijn bijvoorbeeld echt een perfecte combinatie. Het bittere en fruitige van de grapefruit matcht zó goed met gin in deze slush. En hij is supersimpel om te maken, het is niet eens nodig om tussendoor nog te roeren. Het lastigste is eigenlijk dat je minimaal 8 uur geduld moet hebben. Persoonlijk ben ik daar niet zo goed in.

Wij maakten deze slush met Bloom gin. Deze gin is vrij licht en bloemig en bevat pomelo, wat weer heel goed matcht met de grapefruit. Elke andere gin kan natuurlijk ook, experimenteer vooral met wat je zelf lekker vindt. Zo zou je in plaats van grapefruit bijvoorbeeld ook aardbeien kunnen gebruiken. Mogelijkheden genoeg!

Slush van gin en rode grapefruit

Ingrediënten:
voor 4 glaasjes
500 ml grapefruitsap (liefs vers, je hebt ongeveer 3 grapefruits nodig)
50 gram suiker
80 ml gin

Bereiding:
Verwarm in een sauspannetje al roerend 60ml grapefruitsap met de suiker, tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur en roer de rest van het grapefruitsap erdoorheen. Voeg de gin toe.

Giet het mengsel in een bakje geschikt voor de vriezer en laat minstens 8 uur in de vriezer staan.

Roer het mengsel voor het serveren even los met een lepel of vork en schep het in glaasjes.

 

You Might Also Like

Geen Reacties

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.