Chocolade

Stach Melk Coffee Crisp in de Choco Review

Stach Melk Coffee CrispVoor de afwisseling eens een melkchocoladereep in de Choco Review en wel de Stach Melk Coffee Crisp. Voor wie niet bekend is met Stach het is een soort moderne kruidenier, maar dan in een modern jasje. Het lijkt op de deli’s die ik afgelopen december in het hipsterparadijs Williamsburg in Brooklyn, NY tegenkwam. Een winkel waar je broodjes, kant-en-klaar maaltijden, salades, soep en sapjes kunt kopen maar waar je ook chocolade, muffins, popcorn, de betere frisdrank etc. vindt. Alles van een betere kwaliteit dan de gemiddelde buurtsuper.

De verpakkingen van de Stach repen kwamen bekend voor en bij bestudering van het etiket zag ik dat ze gemaakt worden door Urban Cacao uit Amsterdam. Urban Cacao is het kindje van Hans Mekking en Jochem Keune die samen de productie en marketing/verkoop deden voor o.a. Huize van Wely, Le Perron en Australian Homemade.

In hartje Amsterdam produceren ze onder andere deze Stach Melk Coffee Crisp chocoladereep.
Het is een lekkere zware reep, zwaarder dan de bean-to-bar repen die ik de laatste tijd veel heb gegeten.

Hoe is de Stach Melk Coffee Crisp?

De verpakking is stijlvol. Om de chocolade zit geen aluminiumfolie maar vetvrij papier. De reep breekt netjes en makkelijk.
Stach Melk Coffee CrispDe chocolade is zoet maar niet te zoet en smaakt duidelijk naar koffie, erg lekker! Zo nu en dan kom je een stukje gepofte rijst tegen, niet teveel, gewoon goed in verhouding. De rijst is het enige krokante in deze reep, er zijn ook chocolatiers die stukjes koffieboon toevoegen maar dat is bij deze reep niet het geval. Ik zou bijna zeggen “gelukkig” want ik heb een rare voorkeur op dat gebied. Hazelnootrepen vind ik niets, maar repen met stukjes koffieboon, cacao nibs of stukjes nougat zijn dan weer geen probleem. Maar dat is geheel persoonlijk en daar moet je je vooral niets van aantrekken ;)

Op de verpakking staat verder niets over de herkomst van de bonen. Maar dat is ook niet echt belangrijk bij een reep als deze. Dit zijn van die repen waar je gewoon lekker voor gaat zitten en in één keer opeet met een kopje koffie erbij.

Je vindt deze repen bij Stach in Amsterdam, Overveen en Utrecht. Kijk voor de adressen even op hun site.

You Might Also Like

No Comments

    Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.