Restaurants

Takumi Rotterdam, ramen zoals ze horen te zijn!

Takumi RotterdamNet als één van mijn foodhelden Anthony Bourdain ben ik dol op ramen. Ik ben het dan ook met hem eens dat zo’n grote kom met noodles in een hete, krachtige bouillon misschien wel het ultieme comfort food is. Voor de allerbeste ramen in Europa moest je lange tijd naar Düsseldorf om bij Takumi te eten. Nieuwsgierig was ik dan ook toen Takumi Rotterdam op de West-Kruiskade haar deuren opende.

Michella, de andere helft van Foodaholics, woont op de West-Kruiskade en telkens verbaasden we ons over de lange rijen die bij Takumi voor de deur staan. En niet alleen bij mooi weer, ook als het zeikt van de regen wachten er mensen buiten. Daar moet iets bijzonders aan de hand zijn. Toen we gistermiddag in het kader van ons Foodaholics werkoverleg Rotterdam introkken zagen we dat er niemand voor de deur stond te wachten. Zo’n kans lieten we ons niet ontglippen natuurlijk en we doken meteen bij deze hotspot naar binnen.
Het interieur is modern Japans, licht en gezellig. De staf bestaat uit jongens die zo uit een Japanse film weggelopen kunnen zijn, strakke zwarte overhemden, bandana’s om de goede kapsels en grote tattoos.

Takumi RotterdamVoor mensen die niet bekend zijn met ramen, het is een typisch Japans gerecht, een grote kom met noodles in bouillon met de nodige toppings. Met de noodles en vooral de bouillon staat of valt het gerecht. Takumi is de droom van een Japanse kok en een zelfverklaarde noodle-evangelist uit Sapporo, zij willen overal in de wereld goede noodlebars. Eerder openden ze in Duitsland een aantal zaken en nu dus in Rotterdam.

De absolute ster was de bouillon

We bestelden beiden de traditionele Tokyo Shoyo ramen. De noodles van Takumi worden uit Sapporo ingevlogen en zijn heerlijk chewy, echt heel goed. Maar voor mij was de absolute ster de bouillon, verwarmend, hoog op smaak en hij had opvallend veel diepte. De char sui was lekker, zelfs het eitje mocht er zijn.

Takumi Rotterdam - Tokyo Shoyo RamenDeze bouillon was op basis van sojasaus, maar bij Takumi Rotterdam heb je de keuze uit drie bouillons. Met de verschillende toppings heb je zo al snel de keuze uit meer dan 15 verschillende ramengerechten. En dan zijn er nog voorgerechten en mooie desserts. Die voorgerechten en desserts (matcha ijs!) hebben we dit keer overgeslagen omdat we even snel voor de lunch naar binnen gingen. Een volgende keer gaan we die zeker proberen.
Ja, die volgende keer komt er zeker want dit zijn ramen zoals ze horen te zijn! Dus zoek je troost of wil je gewoon een verdomd goede kom ramen dan hoef je niet meer helemaal naar Düsseldorf, je kunt vanaf nu in Rotterdam terecht.

Takumi Rotterdam

West-Kruiskade 9B
3014 AJ Rotterdam

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  theonlymrsjo (Johanna)
  14 mei 2017 at 15:38

  Totaal niet bekend met ramen. En helaas niet vaak in (de buurt van) Rotterdam. Maar dat moet te organiseren zijn. Klinkt aantrekkelijk genoeg.

  • Reply
   Michella
   14 mei 2017 at 16:20

   Het zit bij mij in de straat ;) Moet zeker eens te organiseren zijn dus ;)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.