Chocolade Winkels

Vijf keer chocolade in Den Haag, vijf keer genieten!

Chocolade in Den HaagSpeciaal voor Valentijnsdag zijn we voor jullie op pad gegaan en hebben ons verdiept in wat er in Den Haag de moeite waard is op het gebied van chocolade. Er was zoveel te doen dat we zelfs twee rondjes door de Hofstad hebben gemaakt om voor jullie een mooie selectie te maken van het aanbod aan chocolade in Den Haag.

Chocolade in Den Haag, het centrum:

Wanneer je een dagje in Den Haag gaat winkelen dan beperk je je waarschijnlijk alleen tot het centrum. In het centrum zijn wat ons betreft dit de  leukste drie chocoladebestemmingen.


De Bonte Koe

De Bonte Koe, Den HaagVanuit het Centraal Station gezien is De Bonte Koe onze eerste chocoladebestemming. In 1992 opende de eerste Bonte Koe vestiging in Schiedam haar deuren. Al snel werden hun bonbons en bouchees een begrip in Schiedam en ver daarbuiten. Er volgde in de loop der jaren een vestiging in Rotterdam en nu is er dus ook één in de Hofstad. De Haagse De Bonte Koe zit in het pand waar vroeger een slagerij zat en ze hebben gelukkig de mooie gevel intact gehouden en het zelfs als thema voor de inrichting gebruikt.
De bonbons en bouchees zijn op basis van Callebaut chocolade, verwacht dus niet het beste van het beste. De Bonte Koe is een laagdrempelige winkel voor de niet al te verwende chocoladeliefhebber waar je behalve bonbons ook hele leuke chocoladecadeautjes kunt kopen.

De Bonte Koe, Den Haag

De Bonte Koe
Korte Poten 57
2511 EC Den Haag


Hop & Stork

Hop En Stork, Den HaagIn de passage vind je Hop & Stork. Als je denkt die naam heb ik hier al vaker gelezen dan kan dat kloppen want ze kwamen ook al langs in ons lijstje van beste Haagse koffie. Maar buiten die heerlijke koffie hebben ze dus ook chocolade. De bonbons komen van Boon uit Hasselt, de grote selectie breekchocolade en wonderschone chocoladecreaties maken ze zelf.
Laat je hier lekker verwennen met een chocolade proeverij.

Hop & Stork
Passage 82
2511 AE Den Haag


Bolena Chocolate Café

Onze laatste chocolade bestemming in het centrum is Bolena Chocolate Café. Bolena zit in het makerskwartier en het leuke is dat in dit pand in de Boekhorststraat vroeger ook een chocoladewinkel was gevestigd.
Lucia, de eigenaresse is begonnen met bonbons maken en deze op de Swan Market te verkopen, dit is uitgegroeid tot een eigen chocoladecafé waar je ook terecht kunt voor een heerlijke kop koffie. Ook zijn er workshops te volgen

Bolena, Den Haag

Bolena Chocolate Café
Boekhorststraat 191
2512 CP Den Haag


Chocolade in Den Haag, buiten het centrum:

Voor de allerlekkerste chocolade moet je wat ons betreft het centrum links laten liggen. De allerbeste chocolade en bonbons vind je daarbuiten.


Pâtisserie Chocolaterie Jarreau

Jarreau, Den HaagNet buiten het centrum in het sjieke Benoordenhout vind je Jarreau. Dit is een echte patissier zoals je ze ook in Parijs vindt. Schitterende gebakjes, heerlijke macarons en verrukkelijke bonbons. In de tijd dat prinses Beatrix nog in Huis den Bosch woonde kwam ze regelmatig hier haar gebak kopen.
Dat het niveau hier heel hoog is blijkt wel uit het het feit, dat Jarreau beste patissier van Nederland is geweest en zelfs een keer derde is geworden bij de wereldkampioenschappen. In 2012 werd hun ‘Goldrush’ bonbon uitgeroepen tot lekkerste bonbon van Nederland.
De prijzen voor de bonbons zijn iets hoger hier, maar dat komt doordat de chocolade die gebruikt wordt van betere kwaliteit is. De chocolade die voor de bonbons wordt gebruikt is van Vahlrona, één van de betere grote merken. Ook de vullingen zijn erg lekker, ook hier proef je weer dat er op de ingrediënten niet is beknibbeld. Dat alles maakt dat de bonbons die je hier koopt van topkwaliteit zijn.
En als je er toch bent, neem dan meteen zo’n mooi gebakje, echt genieten!

Jarreau, Den Haag

Pâtisserie Chocolaterie Jarreau
Van Hoytemastraat 42
2596 ER Den Haag


The Chocolate Shop

The Chocolate Shop

© Sanna van der Geld

Als je ons al langer volgt dan ben je The Chocolate Shop hier al een aantal keren tegengekomen. Dit winkeltje is gespecialiseerd in ‘craft chocolade’. Het grootste deel van hun assortiment bestaat uit repen chocolade van kleine makers die zelf hun bonen inkopen, roosteren en daar de mooiste repen van maken. Sinds kort hebben ze ook een vitrine met bonbons van Sweet Carambole. Deze bonbons zijn wederom gemaakt van die mooie craft chocolade.
The Chocolate Shop ligt een aardig eindje buiten het centrum, maar is de reis meer dan waard als je liefhebber bent van mooie, eerlijke producten. Chocolade waarbij de makers proberen het beste uit hun bonen te halen en je te verrassen met de smaken die van nature allemaal in cacaobonen te vinden zijn.
Als je The Chocolate Shop bezoekt doe ze dan de groeten van ons en neem zeker een reep Krak chocolade mee, wat ons betreft één van de allerbeste makers.

The Chocolate Shop

The Chocolate Shop
Limoenhof 1
2564 KV Den Haag


Heb je één van deze Haagse chocobestemmingen bezocht? Heb je een andere chocolade in Den Haag tip voor ons? Laat het ons dan weten in een reactie hieronder! Op social media kan natuurlijk ook, we zijn te vinden op Facebook en Instagram.

You Might Also Like

No Comments

    Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.