Chorizo-aardappeltaco
Recept afdrukken

Chorizo-aardappeltaco

Maistortilla's gevuld met een heerlijke verse chorizo en aardappelvulling. Comfortfood op z'n Mexicaans!
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd40 min
Gang: Hoofdgerecht, Ontbijt
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Chorizo, Taco
Porties: 2 personen
calorieën: 306kcal
Auteur: noskos

Ingrediënten

  • 6 maistortilla's
  • 3 gekookte aardappels in blokjes
  • 2 Iberico chorizo worstjes
  • 0,5 theelepel gerookt paprikapoeder

Ter garnering

  • koriander
  • gesnipperde ui
  • limoenpartjes

Instructies

  • Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Haal de chorizo's uit hun velletje en doe ze in de pan.
  • Druk met een spatel op de worstjes zodat ze verkruimelen.
  • Bak het vlees totdat het hier en daar donkerbruin en krokant begint te worden.
  • Doe de aardappels in de pan en strooi de paprika over het geheel. Schep een paar keer goed om zodat alles mooi rood wordt.
  • Als de aardappels warm zijn is je taco vulling klaar.
  • Warm de tortilla's op in een droge koekenpan. Je kunt ze ook in een vochtig keukenpapiertje wikkelen en een minuut in de magnetron opwarmen.
  • Verdeel de vulling over de tortilla's en garneer naar wens met koriander en gesnipperde ui.
    Serveer met limoenpartjes.