Chocolade

Chocolate Makers Amsterdam Coffee Bar

Chocolate Makers Amsterdam Coffee BarTwee weken geleden bezochten we het Amsterdam Coffee Festival en daar kwamen we de Chocolate Makers tegen die speciaal voor het festival een limited edition Amsterdam Coffee Bar hadden gemaakt met een oplage van 800 repen. Zoals je inmiddels wel weet zijn we hier bij Foodaholics dol op chocolade maar misschien ook wel net zo dol op koffie. Dus een combinatie van die moesten we proberen. Toen we het met de dames van de stand  over onze liefde voor koffie en chocolade hadden en over ons blog wilden zij ook graag weten wat we er van vonden. En zo liepen we dus met een limited edition reep in onze tas de Westergasfabriek uit.

De Chocolate Makers is een bedrijfje in Amsterdam dat kleinschalig chocolade repen maakt. Rodney Nikkels en Enver Loke zijn chocolade makers geworden omdat ze dat leuk vinden om te doen. Ze kopen en importeren zelf hun biologische cacaobonen. Vervolgens maken ze daar mooie repen van. Alles zo eerlijk en puur mogelijk. En ze experimenteren ook veel met chocolade, deze reep is één van die experimenten.

Chocolate Makers Amsterdam Coffee BarDe Amsterdam Coffee Bar

De Amsterdam Coffee Bar is een reep met een cacaopercentage van 52%. De gebruikte cacao zijn biologische trinitario bonen uit de Dominicaanse Republiek. De koffie komt uit de Dominicaanse Republiek en is arabica highland koffie. Verdere toevoegingen aan de reep zijn suiker, melkpoeder en zeezout.

De reep breekt makkelijk en smelt vrij gelijkmatig. Je komt hier en daar wel een kleine onregelmatigheid tegen. Of dat cacao nibs zijn of koffie kan ik niet zeggen omdat het echt hele minieme stukjes zijn.

Bij het proeven is er een subtiele koffiesmaak die mooi past bij de chocolade. Wat me opvalt bij deze reep is dat hij qua smaak aan de bittere kant van het spectrum zit. Je zou denken dat komt dan door de koffie, maar ik heb dit eerder ook bij andere repen van de Chocolate Makers geproefd. Ik zelf hou niet zo van bitter maar ik ken heel veel mensen die dol zijn op hun repen. Voor mij komt deze reep juist door de koffiesmaak wel met het bittere weg hoor. Maar voor een reep van “maar” 52% vind ik hem erg “donker” smaken.

Ik hoop wel dat het wat deze reep niet bij een eenmalig experiment blijft want de Amsterdam Coffee Bar verdient wat mij betreft zeker een plek in de collectie van de Chocolate Makers.

De Chocolate Makers heeft deze reep ter beschikking gesteld. Voor het schrijven van deze review krijg ik geen vergoeding en alle meningen zijn van mijzelf.

You Might Also Like

No Comments

    Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.