Ontbijt

Healthy Elvis – Havermout met pindakaas en bananen

Healthy Elvis - Havermout, pindakaas en walnotenLaat ik mijn eerste berichtje op Foodaholics eens beginnen met iets gezonds, de Healthy Elvis. 
We weten allemaal dat Elvis Presley nou niet heel erg gezond leefde. Eén van zijn favoriete gerechten was een pindakaas-bananensandwich die in boter gebakken werd. Verschrikkelijk lekker natuurlijk maar alleen van het lezen vernauwen je aderen al.

Als Elvis nu had geleefd had hij er waarschijnlijk een gezondere levensstijl op na gehouden en kan ik me zo voorstellen dat hij een instagram account zou hebben waar hij dan dit ontbijtje op zou zetten, de Healthy Elvis, havermout met pindakaas en banaan. Voor de juiste vetten en een beetje bite nog wat walnoten en voor de anti-oxidanten raw cacao nibs. Zou hij amandelmelk gebruiken? Ik denk het niet, gewoon lekker volle melk omdat hij dat nou eenmaal het lekkerst vindt in zijn havermoutpap. Maar als jij het nog gezonder wil maken ga je gang hoor! Elvis zou dan nog een paar gezellige hashtags onder zijn foto zetten, #oats, #healthy, #superfood dat soort werk.
Maar ja, Elvis is niet meer dus maak ik maar af en toe zo’n ontbijtje ter ere van de perfecte combinatie van pindakaas en banaan en Elvis natuurlijk ;)

Dat mijn eerste recept hier aan de gezonde kant is wil trouwens niet zeggen dat dit is waar dit blog zich op toespitst. Oh nee, helemaal niet zelfs, het gaat vooral om lekker eten en als dat toevallig gezond is dan is mooi meegenomen.

De Healthy Elvis

Ingrediënten:
50 gram havermout
250 gram melk (eventueel vervangen door amandel- of sojamelk)
1 eetlepel pindakaas
1 banaan in plakjes
handje walnoten, grof gehakt
eetlepel cacoa nibs

Bereiding:
Doe de havermout en de melk in een kom die in de magnetron kan.
Zet 2,5 minuten in de magnetron op vol vermogen.
Roer de pindakaas door de havermoutpap.
Voeg de banaan, walnoten en cacao nibs toe.

Volg ons ook op Bloglovin

You Might Also Like

No Comments

    Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.