Nagerechten

Valentijns panna cotta met bloedsinaasappel hartjes

Valentijns panna cottaOmdat Sint Valentijn een Italiaan was leek het ons gepast om voor die dag een typisch Italiaans dessert te maken, panna cotta. En dan wel een romantische Valentijns panna cotta natuurlijk met hartjes van bloedsinaasappel.

Ja, je kunt jezelf er natuurlijk makkelijk vanaf maken met een kaart of een bos bloemen, maar zeg nou zelf, een mooi zelfgemaakt toetje is toch veel leuker? En daarbij is het ook nog eens heel makkelijk te maken. Het enige waar je wat tijd aan kwijt bent is het wachten totdat de bloedsinaasappelgelei is afgekoeld en het opstijven van de pannacotta.

Je kunt een kant-en-klare vruchtengelatine gebruiken voor de hartjes. maar bloedsinaasappels zijn in het seizoen en de kleur van het sap is echt fantastisch. Een mooie gelegenheid om deze sinaasappels te gebruiken. Mocht je geen Valentijn hebben dan kun je die bloedsinaasappels altijd nog gebruiken om je in stijl in de drank te storten!

Valentijns panna cotta met bloedsinaasappel hartjes (2 personen)

Ingrediënten:
Voor de hartjes:
100 ml bloedsinaasappelsap, gezeefd
¾ blaadje gelatine

Voor de panna cotta:
200 ml slagroom
30 g suiker
merg van ¼ vanille stokje
1¼ blaadje gelatine

Extra:
hartjes uitsteekvormpjes
bakje, schaaltje met een oppervlakte van 20 vierkante centimeter
thermometer

Bereiding:
De hartjes:
Week de gelatine in ruim water.
Breng het bloedsinaasappelsap in een klein pannetje tegen de kook aan. Haal het van het vuur, knijp de gelatine uit en roer deze door het sap.
Doe een velletje plasticfolie in het bakje en giet hier het sap in. Laat afkoelen in de koelkast.

Als de bloedsinaasappelgelei is opgesteven haal je het met folie en al uit het bakje. Steek er de hartjes uit en plak die aan de binnenkant van je glazen.
Zet de glazen in de koelkast.

De panna cotta:
Week de gelatine in ruim water.
Breng de slagroom, suiker en vanille in een pan tegen de kook aan. Haal van het vuur, knijp de gelatine uit en roer deze door de slagroom.
Laat buiten de koelkast afkoelen tot 30°C en giet het dan door een zeef in de glazen met de hartjes.
Zet de glazen terug in de koelkast en laat minimaal 2 uur opstijven.

You Might Also Like

No Comments

    Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.